banner102

Sırbistan'dan Bursa'ya Yatırım Daveti!

Sırbistan Büyükelçisi Danilo Vucetic, Bursalı işadamlarını Sırbistan’da yatırıma davet etti.

Sırbistan'dan Bursa'ya Yatırım Daveti!
Sırbistan Büyükelçisi Danilo Vucetic, Bursalı işadamlarını Sırbistan’da yatırıma davet etti.
Büyükelçi Vucetic, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. Danilo Vucetic’i BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ile Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ağırladı. Ziyarette konuşan İsmail Kuş, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Bursa’da 58 firmanın Balkan ülkelerine ihracat yaptığını belirten Kuş, “Bu sayıyı artırmalıyız. Bursa’da Sırbistan sermayeli 3 firma var. İnşallah bunların sayısı artar” dedi.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur da, Bursa ile Balkan ülkeleri arasındaki münasebetlerin her geçen gün geliştiğini belirterek, “Bursa’da Balkan kökenli çok sayıda insan var. Bu yüzden Balkanlar ile bağımızı asla koparamayız. BTSO olarak ilişkilerin gelişmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.
Sırbistan Büyükelçisi Vucetic ise Türkiye ile Sırbistan arasında ortak bir sınır olmadığını, ancak Türkiye’yi komşu bir ülke olarak gördüklerini söyledi. Bursalı yatırımcıları Sırbistan’a davet eden Vucetic, “Geçen sene 700 milyon dolar civarında ortak ticaretimiz oldu. Bunun her iki ülke için de tatmin edici olmadığını düşünüyorum. Türk malları Avrupa pazarına bizim ülkemiz üzerinden geçiyor. İşbirliği konusunda elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0