“Payitaht Çarşisi“ Projesi Hayat Buluyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti. Burkay, şehirdeki bütün dinamiklerin birlikte hareket etme duygusunun Bursa’yı gelecek hedeflerine taşıyacağını...

“Payitaht Çarşisi“ Projesi Hayat Buluyor
banner98
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti. Burkay, şehirdeki bütün dinamiklerin birlikte hareket etme duygusunun Bursa’yı gelecek hedeflerine taşıyacağını söyledi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO’yu ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Payitaht Çarşısı Projesi ile ilgili görüştü. 16 makro projeden biri olan Payitaht Çarşısı Projesi’nin Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi ile birlikte ortaklaşa yürütüldüğünü belirten Başkan İbrahim Burkay, ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ vizyonuyla hareket ederek, projeleri bir bir hayata geçirdiklerini dile getirdi. Bursa’nın 2023 hedefine kentin ortak hareketini harekete geçirerek ulaşabileceğini söyleyen Başkan Burkay, “Şehrimizde yükselişe geçen birlikte hareket etme duygusu, Bursa’yı gelecek hedeflerine taşıyacak en önemli gücümüz oldu. Türkiye’de örnek çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi ile güçlerini Bursa ortak paydasındaki projelerde birleştirdi. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ile birlikte Payitaht Çarşısı Projesi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
“TARİHİ ÇARŞI BÖLGESİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELİYOR”
Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin Bursa için önemli bir değer olduğunu kaydeden Başkan Burkay şöyle konuştu:
“Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin turistik ve ekonomik potansiyelini yeniden ortaya çıkaracak projemiz ile çarşımız hayat bulacak. İç Fidan Han ve Kubbeli Hanı yenileyerek ve üzerlerini estetik bir mimari ile kapatarak modern bir alışveriş merkezi yapacağız. Tüketici danışma ofisleri kurulması, bebek bakım odaları oluşturulması, mevcut tuvaletlerin modernize edilmesi gibi fiziksel düzenlemeler de BTSO olarak gerçekleştireceğimiz çalışmalar arasında. Ortak akılla oluşturduğumuz projelerimiz ve eylem planlarımız, Bursa’nın daha yaşanabilir bir kent olması ve değerlerini geleceğe büyüterek taşınmasına katkı sağlayacaktır.”
“BURSA’YI BİZLER GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”
Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar ise, BTSO Yönetim Kurulunu ve Meclisini Payitaht Çarşısı Projesi dolayısıyla tebrik etti. Başkan Dündar, “Türkiye ekonomisinin en önemli şehirlerinden birisi olan Bursa’nın, BTSO gibi bir kuruma sahip olması büyük bir kazanç. BTSO’yu şehrin geleceğine yön vermesi hususunda hayata geçirdiği projelerden dolayı teşekkür ediyorum. Bursa’nın hedefine ulaşmasında BTSO gibi kurumlarla birlikte hareket etmek zorundayız. Çünkü, Bursa’yı bu şehrin ortak aklı geleceğe taşıyacaktır” şeklinde konuştu.
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa için herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğine dikkat çekerek, “BTSO Payitaht Çarşısı Projesi sayesinde çarşı ve hanlar bölgesi, tekrar hayat bulacak. Bu proje, Bursa’da ticaretin kalbi olarak nitelendirilen Tarihi Çarşı ve Hanlar bölgesinin eski günlerine dönmesini hızlandıracak. Tarihi Çarşı ve Hanlar bölgemiz, geçtiğimiz günlerde UNESCO Dünya Miras Listesine de dahil oldu. Biz bu özelliği fırsata dönüştürmeliyiz. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi ile yapılacak olan işbirliği Bursa ekonomisinin can damarı olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne büyük faydalar sağlayacak” dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 19:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0