Palandöken: “Sigorta şirketlerinin fiyatları dikkatle takip edilmelidir”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası primlerinin indiğine dair açıklamaların şoför esnafını rahatlatmadığını belirterek, “Trafik primlerinin düşüyor haberleri...

Palandöken: “Sigorta şirketlerinin fiyatları dikkatle takip edilmelidir”
banner98
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası primlerinin indiğine dair açıklamaların şoför esnafını rahatlatmadığını belirterek, “Trafik primlerinin düşüyor haberleri şoför esnafımızı rahatlatmıyor. Sigorta şirketlerinin yeni fiyatları ilan etmesini bekliyoruz. Yüksek primler hala seviyesini koruyor. Yetkililerimizin sigorta şirketlerinin fiyatlandırmasını dikkatle takip etmesini bekliyoruz” dedi.
Sigorta şirketlerinin garajdaki araca kestikleri primin çok yüksek olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Trafik sigortası yaptırmadan karayoluna çıkmak suç. Ülkemizde 20 milyon 250 bin civarında taşıt var. Sigorta primlerinin yükü hem ticariyi hem de özel araç sahiplerini canından bezdirdi. Garajda kullanmadığınız 4 bin liralık aracınıza bile bin 100 TL prim ödüyorsunuz. 40 bin liralık kamyonunuza ödediğiniz zorunlu sigorta primleri 3-4 yılda aracınızın değerinden fazla tutuyor. Garajda kullanılmayan araca bir muafiyet verilsin, ayrı bir sigorta yapılsın” şeklinde konuştu.
“Metropol ve küçük şehirler arasında fark olmalı”
Trafik sigortasında bölgesel olarak aynı primin ödenmesinde haksızlık olduğuna dikkat çeken Palandöken, “Aslında zorunlu trafik sigortaları her ile göre ayrı olmalı veya Büyükşehirler ile metropol şehirler ve küçük şehirler arasında mutlaka bir fark olmalı. Araç bazında ve bölgesel olarak taban/tavan prim fiyatı belirlenmesinin de faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0