Marmaris Kurban Bayramına Hazır

Muğla’nın Marmaris ilçesinde turizmciler dokuz güne çıkartılan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayarak müşterilerini beklemeye başladı.Güney Ege’nin önemli turizm merkezi Marmaris’te bu yıl az da olsa beklentilerin altında...

Marmaris Kurban Bayramına Hazır
banner98
Muğla’nın Marmaris ilçesinde turizmciler dokuz güne çıkartılan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayarak müşterilerini beklemeye başladı.
Güney Ege’nin önemli turizm merkezi Marmaris’te bu yıl az da olsa beklentilerin altında geçen turizm sezonunda, işletmeciler hükümetin aldığı kararlarla biraz olsun hareketlenen iç turizmle yaralarını sarmaya çalışıyor. Okulların açılmasının bayram sonrasına ertelenmesinin ardından bayram tatilinin de dokuz güne çıkarılması turizmcileri memnun etti. Alınan her iki kararın çok büyük etki yapmadığını ancak sıkıntılı geçen sezona merhem olabileceği görüşü hakim oldu.
Güney Ege Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu yaptığı açıklamada , turizm sezonunun iç piyasanın desteği ile toparlandığını belirterek şöyle konuştu:
“Şu an bölgemiz, Türkiye’nin turizm destinasyonları arasında en iyi konumda olan bir yer. Bunu bütün bölgeler söylüyor. Marmaris halkı ve otelcilerde biliyor. Doluluk oranlarımız iç pazarın desteği ile bu yıl çokta kötü gitmedi diye düşünüyorum. Kötü bir başlangıç yaptık ama ondan sonra toparlayıp gidiyoruz. Kurban bayramı tatilinin uzatılması, okulların açılış tarihinin ertelenmesi iç piyasanın yüzünü güldürdü, kısmi de olsa bir artış yaptırdı. Kurban bayramında da aynı bu ölçülerde doluluğumuz devam edecek gibi görünüyor. İç pazardaki oranımız ciddi derecede arttı. Yüzde 5 ‘den yüzde 19 seviyelerine kadar çıktı diyebilirim. Bu yükselişte esnafın herkesin yüzünü güldürüyor. Bayram süresince ilçemize Çok büyük bir akın beklemiyoruz. Zaten nitelikli tesislerimiz hınca hınç dolu diyebiliriz."
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2015, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0