banner101

Makara Tatlısı Batı Akdeniz’de

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) ‘uygulamalı girişimcilik’ eğitim programında eğitim alan genç girişimci, Batı Akdeniz’de olmayan makara tatlısı ve waffle lezzetlerini sunacağı işyerini Isparta’da açtı.Eğitimi başarıyla...

Makara Tatlısı Batı Akdeniz’de
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) ‘uygulamalı girişimcilik’ eğitim programında eğitim alan genç girişimci, Batı Akdeniz’de olmayan makara tatlısı ve waffle lezzetlerini sunacağı işyerini Isparta’da açtı.
Eğitimi başarıyla tamamlayan 24 yaşındaki M. Murat Çırak, aynı yaştaki ortağıyla birlikte işyerinde ilk aşamada 5 kişilik istihdam sağladı ve kısa süre sonra da ilçelerde şubeler açmayı hedefliyor. Isparta’da pek bilinmeyen ve Çek Cumhuriyeti’nin ünlü makara tatlısının ilgi göreceğini söyleyen Çırak, “Girişimcilik eğitimi için BAKA’ya başvurduk, sağolsunlar hiçbir zaman desteklerini bizden eksik etmediler. Makara tatlısı yapımı konusunda eğitim aldık. Sonra da bayiliğini alarak işletmemizi faaliyete geçirdik. Yoğun ilgi görüyoruz, inşallah büyür ve birçok kişiye de ekmek sağlayan bir işletme oluruz” dedi.
BAKA, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle Antalya, Burdur ve Isparta’da sürdürdüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri meyvelerini veriyor. BAKA’nın Isparta’daki eğitim programını başarıyla tamamlayan 24 yaşındaki Muhammed Murat Çırak, 25 yaşındaki ortağı Ali İhsan Büyükçelik ile birlikte Batı Akdeniz’de olmayan bir lezzetin sunumunu gerçekleştireceği ‘Makarala Makara Walffe’ adını verdiği işyerini Isparta’da açtı. İşyerinin açılışı; Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Akif Aslan, BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi uzmanları Ömer Ferda Akyol ile Volkan Demirkıran, KOSGEB uzmanları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.
ADI SARILDIĞI RULODAN
Avrupa’da Macaristan, Slovakya ile özellikle Çek Cumhuriyeti’nde ünlü ve özel kutlamaların vazgeçilmez tadı olan adını da hamurunun sarıldığı rulo makaradan alan tatlı, Batı Akdeniz’de Isparta’da tüketicinin beğenisine sunuldu. İşletmeyi hizmete açan genç girişimciler Muhammed Murat Çırak ile ortağı Ali ihsan Büyükçelik, adını aldığı makaraya ’rulo’ sarılan hamurun fırında pişmesinin ardından isteğe göre çikolatalı, Hindistan cevizli, fındıklı, bademli, granül şekerli, tarçınlı gibi sos ve dondurma ile müşterilerine sunduklarını anlattı.
BAKA ve KOSGEB’e eğitim ile destekleri için teşekkür eden genç girişimciler, “Dışı çıtır, içi yumuşacık olan hafif bir tatlı. Waffle ile birlikte yazın da dondurmalı müşterilerimize sunacağız. Isparta’da olmayan makara tatlısını üretmek için karar verdik. Girişimcilik eğitimi için BAKA’ya başvurduk. Sağolsun hiçbir zaman desteklerini bizden eksik etmediler. Tatlı Çek Cumhuriyeti’nde çok ünlü. Bir diziyle Türkiye’de ünlendi Kuzey- Güney dizisiyle. Biz de girişimci olarak BAKA’nın ve KOSGEB’in destekleriyle işyerimizi açtık. Kısa sürede ilçelerde de şube açmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundular.
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2014, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0