banner101

KOSGEB’den Markalaşmaya 100 Milyon Liralık Destek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 37. Meslek Komite tarafından düzenlenen eğitimde, KOSGEB’in işletmelere yönelik markalaşma ve kurumsallaşma teşvikleri anlatıldı.BTSO hizmet binasında düzenlenen toplantıya, BTSO 37. ve 24. meslek komitesi...

KOSGEB’den Markalaşmaya 100 Milyon Liralık Destek
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 37. Meslek Komite tarafından düzenlenen eğitimde, KOSGEB’in işletmelere yönelik markalaşma ve kurumsallaşma teşvikleri anlatıldı.
BTSO hizmet binasında düzenlenen toplantıya, BTSO 37. ve 24. meslek komitesi üyeleri arasında reklamcılık, matbaa, tanıtım, dijital medya alanında faaliyet gösteren 200’e yakın firma temsilcisi katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan BTSO 37. Meslek Komitesi Başkanı Orhan Seyfi Söylev, Türkiye’de şirketlerin yaklaşık yüzde 98’inin küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluştuğunu söyledi. KOBİ’lerin rekabet gücünü arttırma noktasında tanıtım ve markalaşmanın büyük bir öneminin olduğuna dikkat çeken Söylev, profesyonel anlamda yapılması gereken bu çalışmaların kaynak yetersizliği nedeniyle arzu edilen seviyede olmadığını vurguladı. KOBİ’lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve böylece ekonomik alandaki etkinliklerinin artırılması için kurumsallaşmaya yönlendirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Söylev, markasını doğru konumlandıran işletmelerin her zaman bir adım önde olduğunu vurguladı.
KOBİ’lerin daha da güçlenmesi ve sürdürülebilir büyümeyi yakalamasının Türkiye’nin kalkınma hamlesinde belirleyici bir rol oynayacağını anlatan Söylev, bu noktada KOSGEB’in işletmelere yönelik önemli desteklerinin olduğunu anlattı. KOSGEB’in kurumsallaşma ve markalaşmaya ayırdığı yaklaşık 100 milyon liralık kaynağın sektör içerisinde etkin ve doğru bir şekilde kullanılmasını istediklerini ifade eden Söylev, “Bu önemli bütçeden ülke ekonomisinin lokomotif kenti Bursa olarak hak ettiğimiz payı alabilmeliyiz. Bu kapsamda BTSO da bu desteklerden daha fazla yararlanabilmemiz adına odamız hizmet binasına bir temsilcilik de açtı. Bu noktada hem BTSO’ya hem de KOSGEB’e bizlere yaptığı liderlikten ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
TEŞVİKLER İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 30 KASIM
Programın ikinci bölümünde Uzman Yelkan Güven ve Selda Şenol, KOSGEB’in kurumsallaşma ve markalaşma konusunda firmalara sağladığı hibe ve teşvik destekleri konusunda bilgilendirme yaptı. KOBİ Destek Programının 3 yıl, proje süresinin en fazla 24 ay olduğunu kaydeden Yelka Güven, destek üst limitinin ise 150 bin lira olduğuna dikkati çekti. Güven, KOBİ’lerde kurumsallaşma ve markalaşma projelerin son başvuru tarihinin ise 30 Kasım 2015 tarihinde sona ereceğini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0