banner101

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç:

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Üniversitesi’nin bu yıl en başarılı olan öğrencisinin açıklandığı basın toplantısında konuştu. Ömer Koç, "Rahmetli Vehbi Koç’un hayaliydi bu üniversite. İlk dersi kendisi vermişti....

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç:
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Üniversitesi’nin bu yıl en başarılı olan öğrencisinin açıklandığı basın toplantısında konuştu. Ömer Koç, "Rahmetli Vehbi Koç’un hayaliydi bu üniversite. İlk dersi kendisi vermişti. Aileye bu fikri getiren ve benimseyen de ilk önce kendisi olmuştu. Bugünkü başarılarımızı görerek eminim ruhu şad oluyordur" dedi.
2015-2016 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Üniversitesi Rektörü Umran İnan ve Koç Üniversitesi’ni bu yıl birincilikle bitiren Oğuzhan Çelebi’nin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.Toplantıda konuşan Ömer Koç, Koç Üniversitesi’nin bu yıl en başarılı olan öğrencisinin açıklandığı basın toplantısında konuştu. Ömer Koç, "Rahmetli Vehbi Koç’un hayaliydi bu üniversite. İlk dersi kendisi vermişti. Aileye bu fikri getiren ve benimseyen de ilk önce kendisi olmuştu. Bugünkü başarılarımızı görerek eminim ruhu şad oluyordur" dedi.
Bu yıl okulu birincilikle tamamlayan Oğuzhan Çelebi’nin kendileri için medarı iftar olduğunu belirten Ömer Koç, "Kendisi bizim medarı iftarımızdır. Ben Umran Bey’e de teşekkür etmek istiyorum. Kendisi üniversitemize yeni bir soluk getirdi. 50 yaşından genç üniversite sıralamasında Koç Üniversitesi Türkiye’de birinci dünyada 36’ncı oldu. Bence bu çok büyük bir başarıdır. 23 yıl gibi kısa bir sürede bu kadar yol katetmiş olmak hakikaten takdire şahendir diye düşüyorum" ifadelerini kullandı.
Çağdaş ve araştırmacı öğrenciler yetiştirmek amacıyla eğitim verdiklerini dile getiren Koç, "Hem lisemizde hem üniversitemizde çağdaş, donanımlı, demokrasiye inanmış kendisine güvenen, eleştirisel düşünebilen, arayan, sorgulayan, araştıran, öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Koç Üniversitesi’nden bu sene mezun olmuş öğrencileri de kutluyorum" şeklinde konuştu.
Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan da "Bugün üniversitemizde en mutlu olduğumuz günlerden biri. 1030 tane öğrencimizi mezun ediyoruz. Bunların yaklaşık 800 küsürü lisans öğrencisi diğerleri lisans üstü ve doktora öğrencisi. Üniversitemiz bu sene de AR-GE ve bilimde öncelik konularda olağanüstü başarılara imza attı" dedi.
Okul birincisi Oğuzhan Çelebi ise "Bu okulda okumuş olmanın bana kattığı çok fazla şey var. Bunlardan en önemlisi okulumuzun bize sağladığı serbestlik ve disiplinler arası eğitimler anlayışı. Ben Koç Üniversitesi’ne girdiğimde farklı bir alanda çalışmak istiyordum. Fakat daha sonra ekonomi bölümüne geçiş yaptım. Okulumuzun bize sağladığı serbestlik sayesinde henüz lisans öğrencisiyken yüksek lisans dersleri aldım. Önce hocalarıma daha sonra da bu üniversiteyi bize kazandıran Koç ailesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0