“Kadınlar 10 Yılda Bir Mutfağını Yeniliyor“

Ece Ceylan Baba; Türk kadınlarının, taşınma veya genel tadilat nedeni ile 10 yılda bir mutfaklarını yenilediklerini ve 3 ila 15 bin lira arasında harcama yaptıklarını söyledi.Mutfaklarda tasarım ve kaliteden çok fonksiyonellik arayan Türk...

“Kadınlar 10 Yılda Bir Mutfağını Yeniliyor“
banner98
Ece Ceylan Baba; Türk kadınlarının, taşınma veya genel tadilat nedeni ile 10 yılda bir mutfaklarını yenilediklerini ve 3 ila 15 bin lira arasında harcama yaptıklarını söyledi.
Mutfaklarda tasarım ve kaliteden çok fonksiyonellik arayan Türk kadınları, tıpkı modayı olduğu gibi, mutfakta da yeni trendleri takip ettiğini söyleyen Seranit Grup Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba, taşınma veya genel tadilat nedeni ile 10 yılda bir mutfaklarını yenilediklerini, 3 ila 15 bin lira arasında da harcama yaptıklarını söyledi.
Türk kadınlarının vakitlerinin önemli bir kısmını mutfakta geçirdikleri için, mutfakta kör nokta istemediklerini vurgulayan Ece Ceylan Baba, “Mutfağın her santimetresini kullanmak istiyoruz. Bu da ister istemez tasarım ve kaliteyi birazcık geriye iterek, fonksiyonelliği ön plana çıkarıyor. Günümüz mutfak trendlerinde parlak ve doğal doku renklerin hâkim olduğu ve hatta porselen menşeili tezgâhların tercih edilmeye başladığı bir dönemi yaşıyoruz. Her kadının mutfağında kendi alışkanlıkları vardır. Kadınlarımız alışkanlıklarını mutfaklarına dâhil etmeye çalışıyorlar. Fonksiyonellik, dayanıklılık, çizilmezlik, leke tutmayan yüzeyler vs. Kısacası kadınlarımız mutfağında yaşamı kolaylaştıran özelliklere dikkat ediyor. Vanucci ürünlerimizde kadınlarımıza kalite, tasarım ve fonksiyonelliği aynı anda sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Mutfak trendleri ile ilgili bilgiler de veren Ece Ceylan Baba, “Aslında mutfak trendi biraz daha moda ve otomotiv sektörü ile paralel gidiyor. Mutfakta trend denilen şeylerin tezgah, kapaklar ve onların renk ve kaplama alternatifleri var. 2015 yılına kadar genellikle mat üzerine çalışmalar yapılıyordu. Şimdilerde ise parlak renkler tercih edilmeye başlandı. Ne tamamen renk ne tamamen doğal doku. Yeni trend her ikisini harmanlıyor” şeklinde konuştu.
Mutfakta esas trendin tezgahta yaşandığına dikkat çeken Ece Ceylan Baba, “Tezgah çok bağlayıcı ve bütünleyici bir konu. Eskiden granit ve doğal taş ağırlıklı tezgahlar göze çarparken, tüketici son zamanlarda porselen menşeili, tamamını kaplayan tek bir yüzey görmek istiyor” dedi.
Değişim için 10 yıl beklemenin anlamsız olduğuna dikkat çeken Ece Ceylan Baba, “Artık değişim dediğiniz şey dünyanın en kolay şeyi. Sadece kapakların değişimi gibi çok küçük dokunuşlarla mutfağınıza yepyeni bir soluk getirebilirsiniz. Bu değişim size yenilenmişlik hissi verir. Bir mekânın duvar kağıdını bile değiştirseniz, mekanın havası değişir ve insan kendini rahatlamış hisseder” dedi.
MUTFAKTA YENİ TRENDLER
Mutfakta trend tezgah, kapaklar ve onların renk ve kaplama alternatiflerinden oluştuğunu söyleyen Ece Ceylan Baba, “3 yıl öncesine kadar mat renklerin öne çıktığı mutfaklarda, günümüzde parlak ve doğal dokulu renklerin karışımı hakim. Bugüne kadar granit ve doğal taş ağırlıklı olan tezgahlar, yerini porselen menşeili, tamamını kaplayan tek bir yüzeylere bırakıyor” ifadelerini kullandı.
Ece Ceylan Baba, mutfağını yenilemek isteyenlerin dikkat etmesi gerekenleri şöyle sıraladı;
Mutfak trendleri yakından takip edilmeli.
Mutfağın fonksiyonelliği ön planda tutulmalı.
Depolama alanları olan, kör noktaları olmayan mutfaklar tercih edilmeli.
Tezgahlardan kısılarak, masaya ağırlık verilen ürünlerden kaçınılmalı.
Mutfakta küçük bir değişim bile yenilenmişlik hissi verir.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2015, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0