banner101

İstikrar Ve Sürdürülebilirlik Önemli!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) düzenlediği ve 41 iktisatçının bir araya geldiği toplantıda konuşan Kemal Derviş, “İstikrar ve sürdürülebilirlik çok önemli.

 İstikrar Ve Sürdürülebilirlik Önemli!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) düzenlediği ve 41 iktisatçının bir araya geldiği toplantıda konuşan Kemal Derviş, “İstikrar ve sürdürülebilirlik çok önemli. Bir yıl yüzde 8 büyüyüp, ertesi yıl yüzde 2’ye düşmek bir toplumu ileriye götüremiyor.” dedi. Toplantıya katılan Kemal Kılıçdaroğlu ise toplantıda Türkiye ve dünya ekonomisinin sorunlarının masaya yatırılacağını söyledi.

Ataköy Sharaton Otel’de düzenlenen ve CHP’nin organize ettiği Küreselleşme Çağında Büyüme, Gelir Dağılımı ve Ekonomik Politika konulu toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş ve çeşitli ülkelerden 41 iktisatçı katıldı. Basına kapalı yapılan toplantı öncesi açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Bugün bizim için önemli bir gün. Dünyanın pek çok ülkesinden saygın iktisatçılar burada olacak. Dünya ekonomisini, Türkiye ekonomisini, sorunları masaya yatıracağız. 41 kişilik bir ekibiz. Ekibi Sayın Derviş yönetecek.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Türkiye ve Dünya ekonomisinin durumunu ele alacaklarını anlatan Kemal Derviş de “Dünya ekonomisi değişim içinde Türkiye değişim içinde. Sosyal demokrasinin Türkiye’de bütün dünyada amacı, büyümeyi sürdürebilir biçimde istikrar içinde ve herkesin meyvesini alabilir biçimde gerçekleştirmek.” açıklamasında bulundu.

İstikrar ve sürdürülebilirliğin önemli olduğuna vurgu yapan Derviş, “Bir yıl yüzde 8 büyüyüp, ertesi yıl yüzde 2’ye düşmek bir toplumu ileriye götüremiyor. Çok güzel yılları oldu. Türkiye’nin çok hızlı büyüdüğü yıllar oldu. Bunun devam etmesi arada bir kesilmemesi gerekiyor. Sanıyorum Avrupa stratejisinde kaybetmeden ama bütün dünyaya da açılarak Türkiye en başarılı noktaya ulaşabilir. Bunları tartışacağız. Çözümler üreteceğiz. Daha da iyisini bulmak için sosyal demokrat eğilimli insanları bir araya topladık.” şeklinde konuştu.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0