İşadamlarından ET Fiyatlarını Düşürecek İthal Hamle

Türkiye’de kısa zamanda önemli bir güç kazanan ve 81 ilde hızla örgütlenen Birleştirici İş Adamları Konfederasyonu ekonomiye can vermek için kolları sıvadı. İş adamları et fiyatlarını düşürecek 30 bin tondan fazla et ithalatı için...

 İşadamlarından ET Fiyatlarını Düşürecek İthal Hamle
banner98
Türkiye’de kısa zamanda önemli bir güç kazanan ve 81 ilde hızla örgütlenen Birleştirici İş Adamları Konfederasyonu ekonomiye can vermek için kolları sıvadı. İş adamları et fiyatlarını düşürecek 30 bin tondan fazla et ithalatı için de prosedürlerini tamamladı.
BİRKON yönetimi yurt dışı projeleri ülkemize kazandırmak için çalışmalarına başladı. Birleştirici İş Adamları Konfederasyonu (BİRKON) Genel Başkanı Osman Ünsal, konfederasyon olarak yurt dışında yapılan görüşmeler neticesinde önemli projelerin kısa sürede sonuçlanacağını bildirdi.
“30 BİN TON ET İTHAL EDECEĞİZ”
Birleştirici İş adamları Konfederasyonu (BİRKON) Genel Başkanı Osman Ünsal, “Hükümetimizin tarım ve hayvancılık alanında üreticilerimize sağladığı teşviklere rağmen özellikle hayvancılık alanında beklenen başarının yakalanamadığını belirterek et fiyatlarının istenilen seviyelerde olmadığını bildirdi. Gıda alanında çalışmalarımız devam ediyor. Polonya ve birkaç ülkeden et ithal etmek için görüşmelere başladık” dedi. Ünsal, yapılan ön görüşmeler neticesinde 30 bin ton et ithal etmek için yasal prosedürleri hazırladıklarını ve kısa sürede sonuçlandıracaklarını bildirdi.
“KUVEYT’TE İNŞAAT PROJELERİNE TALİBİZ”
Osman Ünsal Kuveyt ile yapılan görüşmeler neticesinde 12 milyar dolar civarında inşaat yatırımı olacağını söyleyerek, “Kuveyt’te yapılması planlanan 30 hastane 1 Adli Tıp Binası ve hizmet binaları için Kuveytli yetkililerle temaslarımız başladı. Projeleri inşaat komisyonumuzla inceliyoruz. Teknik çalışmalarımızı bitirmek üzereyiz. Müteahhit firmalarımızla yakın zamanda Kuveyt’e giderek çalışmalarımızın startını vereceğiz. Yapacağımız işlerle ülke ekonomisine ciddi katkılar sunacağız ve hükumetimizin yurtdışı politikalarına bizde iş ve üretim gücümüzle destek vereceğiz" ifadelerini kullandıl
“1 KASIM SEÇİMLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Yaklaşan seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Osman Ünsal şöyle devam etti: “Ülkemiz zor bir döneme daha girdi. 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan tablo ve sonrasında huzuru bozmak için başlatılan terör eylemleri ekonomiyi hedef almıştır. Çözüm Süreciyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da istihdam, yatırımlar, turizm büyük bir gelişim göstermeye başlamıştı. Belki de bölge ilk kez mahpus tarihini yenmek üzereydi. İnsanlar hayata daha bir huzurlu bakmaktaydı. Ancak yeniden başlayan terör eylemleri herkesi tedirgin etmektedir. Ekonomi dünyamıza büyük bir darbe vurmaktadır. Bizler başta işadamları olarak teröre karşı dimdik bir duruş göstermek zorundayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Güzel ülkemizin üzerine oynanan bu oyunu hep birlikte bozmaya kararlıyız. Ben bu iradeyi görüyorum.”
İstikrarsızlığın en büyük darbeyi ekonomiye vurduğuna işaret eden Ünsal sözlerini şöyle noktaladı: “Dünyada ülkeleri alt üst eden terör olayları değil her zaman bozulan ekonomi olmuştur. Elimize taşın altına sokacağız diyerek parmağını bile sokmadan kaçmak bu millete ihanettir. Herşeye hayır zihniyeti Türkiye’yi aylardır huzursuz eden bir tutum içerisine sokmuştur. Düşmanlarımızı umutlandırmıştır. Biz 14 yıldır süren istikrarın yeniden sağlanmasını istiyoruz. Teröre karşı ortak bir tutum istiyoruz. Türkiye gelecek yarınlara bu zihniyet götürecektir. Görevden kaçmayın. Unutmayın ki bu millete hizmet borcumuz var. Kaçanları tarih affetmeyecektir.”
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2015, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0