İnegöl Gümrüğü’nden Dış Ticarete Olumlu Katkı

İnegöl’de 2012 yılı Şubat ayında açılan Gümrük Müdürlüğü, ilçeden karayoluyla yapılan dış ticaretine büyük katkı sağlıyor. Milletvekili Hüseyin Şahin, üç yılda İnegöl Gümrüğü’nden yaklaşık 800 milyon dış ticaret...

İnegöl Gümrüğü’nden Dış Ticarete Olumlu Katkı
banner98
İnegöl’de 2012 yılı Şubat ayında açılan Gümrük Müdürlüğü, ilçeden karayoluyla yapılan dış ticaretine büyük katkı sağlıyor. Milletvekili Hüseyin Şahin, üç yılda İnegöl Gümrüğü’nden yaklaşık 800 milyon dış ticaret yapıldığını bildirdi.
2012 yılında hizmete giren İnegöl Gümrük Müdürlüğü, ilçeden yapılan dış ticarete olumlu yönde katkı yapıyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Gümrüğü’nden 3 yılda yapılan dış ticaretin rakamlarını açıkladı. Şahin, İnegöl Gümrük Müdürlüğü’nden 2012 yılında 202 milyon, 2013 yılında 278 milyon, 2014 yılında da yaklaşık 317 milyon dolarlık dış ticaret gerçekleştirildiğini bildirdi.
İnegöl’ün 2014 yılına ait toplam dış ticaret rakamlarının henüz açıklanmadığını da belirten Milletvekili Hüseyin Şahin, açıkladığı rakamlara İnegöl’ün denizden yapılan dış ticaretinin dâhil olmadığını belirterek, “İnegöl’ün 2014 yılında toplam dış ticaretinin 1,5 milyar dolara yaklaştığı tahmin ediliyor. Burada önemli olan İnegöl’den karayoluyla yapılan ihracatın artmasıdır. İnegöl’e açılan Gümrük ihracatı kolaylaştırdı” dedi.
AK Parti’nin ülkenin ihracatını attırmak için her türlü katkıyı yaptığını da söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, “Biz ihracatçımızın önündeki engelleri kaldırıyoruz. Bunu gümrük açarak, Türk Eximbank desteklerinden yararlandırmak suretiyle veya ar-ge ve ürün geliştirilmesine destek olarak yapıyoruz” diye konuştu.
İnegöl Gümrüğü’nün halen İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın ek binasında hizmet verdiğini vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, hizmet kapasitesini arttırmak için yeni bir gümrük binası yapılacağını da söyledi.
Yeni binada TIR park alanı, antrepo ve idari büroların yer alacağını belirten Milletvekili Şahin, bina için gerekli kaynağı bulduklarını da belirterek, “Gümrük ve Ticaret Bakanımız Nurettin Canikli arsa bulunması halinde binalar için gerekli ödeneği hemen tahsis edecekleri sözünü verdiler” dedi.
İnegöl’de yeni gümrük alanı için uygun arsa arayışının sürdüğünü de söyleyen Şahin, “Bu konuda İnegöl Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası yoğun bir çalışma yürütüyorlar. Bana arsanın Ocak ayında bulunacağı bilgisini verdiler” diye konuştu.
İHRACATTA REKOR KIRILDI
Türkiye’nin 2014 yılı ihracatının, bir önceki yıla göre yüzde 4 artarak 157,6 milyar dolara ulaştığını da vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, bu rakamın senelik olarak cumhuriyet tarihinin ihracat rekoru olduğunu da vurguladı. Şahin, “AK Parti iktidarları döneminde bu ilk rekor değil. İktidara geldiğimiz 2002 yılında toplam ihracatımız sadece 36 milyar dolardı” dedi.
AK Parti iktidarları döneminde üretim ve ihracat artışı için büyük bir gayret gösterildiğini vurgulayan Milletvekili Şahin, “2023 hedefimiz olan 500 milyar dolarlık yıllık ihracat için hep birlikte daha çok çalışacağız. Biz hükümet olarak ihracatçımızın önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz. İş adamlarımızda daha fazla ihracat için çalışmayı sürdürecekler. Ülkemizi hep birlikte kalkındıracağız ve insanlarımızın yüzünü daha çok güldüreceğiz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0