banner101

İkinci El Otomobilde Fırsat Günleri

Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Aydın Erkoç, Özel Tüketim Vergisi ve döviz kurlarındaki artıştan dolayı 2014 model sıfır otomobil fiyatlarının yüzde 20-25 aralığında zamlandığını söyledi.

İkinci El Otomobilde Fırsat Günleri
Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Aydın Erkoç, Özel Tüketim Vergisi ve döviz kurlarındaki artıştan dolayı 2014 model sıfır otomobil fiyatlarının yüzde 20-25 aralığında zamlandığını anımsatarak, fiyatların en cazip olduğu dönemde olduğunu söyledi.

Erkoç, yaptığı açıklamada, sıfır otomobil bayilerinin 2013’te satamadıkları yaklaşık 45 bin araçlık stoku eritmek için çok cazip indirim kampanyaları düzenlediklerini, bazı modellerde 10 bin lirayı bulan indirimlerin yapıldığını bildirdi.

Kampanyalar sonucu Ocak ayında stoktaki araçların 25 bininin satıldığını kaydeden Erkoç , şunları söyledi:

"Şubat ayında da kampanyalar hız kesmedi. Stoklardaki 2013 model sıfır araçların da şubat sonuna kadar satılacağını tahmin ediyoruz. Kampanyalardan dolayı ikinci el otomobil piyasasında ocak ayında yaprak kımıldamadı. Şubat ayında da satışlar henüz beklenilen seviyeye ulaşmadı. İkinci el otomobil almayı düşünenler, 2013 model sıfır araç almayı tercih etti. Bu nedenle sıfır araç fiyatlarındaki yüzde 20-25’lik artışın ikinci ele yansıması çok sınırlı oldu. Stoklar erimek üzere, şubat sonuna doğru ikinci elde talep patlaması bekliyoruz. Özellikle Mart’tan itibaren tatil dönemi yaklaşacağı için ikinci elde satışlar zirve yapacaktır. Fiyatlar da talep artışına paralel güncellenecektir".

Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Aydın Erkoç, Mart ve Nisan aylarında ikinci el fiyatlarının da en az yüzde 15-20 artacağına dikkati çekerek, "Fiyatların en cazip olduğu dönemdeyiz. İkinci el otomobil alacaklar Mart ya da Nisan ayını beklerlerse fırsatı kaçırırlar, zamlı fiyatlarla araç alırlar" uyarısında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0