banner101

Fındıkta Tahmini Rekolte Çalışmaları Başladı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, 27 Haziran itibariyle fındık rekolte belirleme çalışmalarına başladıklarını söyledi.16 il ve yaklaşık 130 ilçede yapılacak rekolte...

Fındıkta Tahmini Rekolte Çalışmaları Başladı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, 27 Haziran itibariyle fındık rekolte belirleme çalışmalarına başladıklarını söyledi.
16 il ve yaklaşık 130 ilçede yapılacak rekolte çalışmalarının bilimsel verilerle kamuoyu ile paylaşılacağını ve elde ettikleri sonucu Temmuz ayının ortalarında açıklayacaklarını kaydeden Soydan, gerçekçi bir rekolte açıklayacaklarını belirtti. Bu çalışma esnasında özellikle fındıkta küllenme hastalığının verdiği zarar ile Haziran sonunda yaşanan fındık dökümlerinin dikkate alınacağını kaydeden Soydan, “Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Odaları olarak 2015 yılı tahmini fındık rekoltesini yapmak üzere komisyonumuzu oluşturduk. Komisyonumuz Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz başkanlığında ziraat mühendislerinden oluşan dört kişilik bir ekipten oluşuyor. Prof. Dr. Turan Karadeniz ve ekibi 27 Haziran itibariyle Artvin Borçka’dan çalışmaya başladı. Toplam 16 il yaklaşık 130 ilçeyi dolaşarak bilimsel bir çalışma yapılacak" dedi.
Bilimsel çalışma verilerini yaklaşık on beş on altı günlük bir süreçten sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını anlatan Soydan, şunları söyledi: "Bu çalışma esnasında özellikle küllenme hastalığının vermiş olduğu zarar göz önünde bulundurulacak. Genç ve yaşlı bahçelerin verimleri dikkate alınacak. Özellikle Haziran sonu fındık dökümleri dikkate alınarak çok ciddi ve titiz bir rekolte çalışması yapılacak. Bu yapılan rekolte özellikle fındık bahçesinden harmana gelen ürününün rekoltesi olacaktır. Temmuz ayının on beşi gibi rekolte çalışmalarımızı sonlandırarak rekolte verilerini kamuoyu ile paylaşacağız.”
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0