Fettah Tamince’den Krizin Ortasında 4 Milyar Liralık Turizm Yatırımı

Rixos Oteller Grubu’nun eğlence parkı olan 4 milyar TL’lik bütçeli The Land of Legends Theme Park açılış için gün sayıyor. Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Türkiye son bir yıldır turizmde belli bir sıkıntılar...

Fettah Tamince’den Krizin Ortasında 4 Milyar Liralık Turizm Yatırımı
banner98
Rixos Oteller Grubu’nun eğlence parkı olan 4 milyar TL’lik bütçeli The Land of Legends Theme Park açılış için gün sayıyor. Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Türkiye son bir yıldır turizmde belli bir sıkıntılar yaşıyor. Son 3-4 aydır sezon istediğimiz gibi gitmiyor” dedi.
Rixos Oteller grubu Türkiye’nin en büyük eğlence parkını açmaya hazırlanıyor. İçerisinde 401 oda 1100 yatak kapasiteli The Land of Legends Theme Park için Antalya’nın turizm bölgesi Belek seçildi. 3 etaptan oluşan proje 800 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. Projenin ilk kısmı tamamlanırken 1 Temmuz itibariyle de misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Şu anda kadar 1 milyar 500 milyon TL harcanan eğlence parkının 3 etap tamamlandığında 4 milyar TL’lik bir bütçenin harcanmış olacağı belirtildi.
The Land of Legends Theme Park için Rixos; Franco Dragone ve dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Emaar Gayrimenkul PJSC ile ortaklık yaptı. Eğlence parkının büyük bir kısmı çocuklara yönelik hazırlanmış olsa da her yaşa hitap eden aktivitelerde bulunuyor. Oda konseptlerinde renkli ve efsane karakterler üzerine bir tasarım oluşturulurken park içerisinde havuz kenarlarında oluşturulan kumsal alanda yapışmayan özel beyaz kum kullanıldı.
“SON AYLARDA SEZON İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİTMİYOR”
Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, The Land of Legends Theme Park’ın açılışı öncesinde kapılarını gazetecilere açtı. Park içerisinde tanıtıcı ziyaretin ardından açıklama yapan Tamince, hayalini kurduğu bir projeyi hayata geçirdiği için mutlu olduğunu belirtti. Turizmin son durumunu da değerlendiren Tamince, “Türkiye son bir yıldır turizmde belli bir sıkıntılar yaşıyor. Son 3-4 aydır sezon istediğimiz gibi gitmiyor. Bazı sezonlar sıkıntılar yaşanabilir. Bu her sektörde oluyor. Turizm sektöründen çok daha fazla sıkıntılı sektörler oldu olmaya da devam edecektir. Bir şeyi net gördük; son 15 yıldır Türkiye turizm sektörü büyük ivmelerle büyüdü. Kalitede büyük sıçramalar oldu. Belek bölgesi 15 yıl önce 2-3 tesisle çalışan bir bölgeydi. Bugün dünya gözdesi haline geldi. Ben bu potansiyeli gördükçe turizmin geleceğine olan inancımız artıyor. Önemli projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.
“TÜRKİYE-RUSYA BİRBİRİNE İHTİYACI OLAN ÜLKELER”
Tamince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşılıklı mektup alışverişini de değerlendirdi. Hem Türkiye hem de Rusya’da yatırımlarda bulunan biri olduğunu belirten Tamince, “Dünden beri bende yakından takip ediyorum. Gönderilen mektuplar önemli bir adımdı. Bugün Rusya’dan çok da olumsuz olmayan tepkiler gelmeye başladı. Siyasi anlamda da iki ülkenin bunu sürdürmesi mümkün değil. Birbirimize ihtiyacımız var birbirimizi birçok noktada tamamlıyoruz” dedi.
82 MİLYONLUK ZİYARETÇİ İÇİN ÖNEMLİ ORTAKLIK
Ticari ortakları arasında Emaar Gayrimenkul PJSC’nin turist kaynağını kullanmak için bir ortaklık yaptıklarını da belirten Tamince, “Biz bu yatırımları kimlerle ortak olalım diye düşündük. İki şirketle iş birliği kurduk. Birisi dünyanın en büyük gayrimenkul şirketlerinden birisi olan Dubaili bir şirket. Emaar sadece bir merkezine 82 milyon ziyaretçi getiren bir güç. Biz bu şirketle birlikte konukları Antalya’ya getirebilir miyiz diye hesap yaptık. İkinci işletme ortağımız Franco Dragone bu güne kadar yaptığı şovlarla 120 milyon ziyaretçi sağlamış bir yapı” dedi.
3 MİLYAR İNSANI ANTALYA’YA GETİRME GAYRETİ
Franco Dragone inşa ettikleri yapıya ruh kattıklarını belirten Tamince, mutlaka bu parkın işin sonunda hak ettiği değeri yakalayacağından emin olduğunu söyledi. Ayrıca Antalya’ya yakın ülkelerde yaşayan turistlere ikinci bir eğlence parkı imkanı sunduklarını belirten Tamince, “Antalya’ya 3-4 saat uzaklıkta 3 milyar insan yaşıyor. Oradaki insanlar eğlence parkı için Orlando’ya mı yoksa The Land of Legends Theme Park’a mı gitmeliyim diye tercih etmek durumunda kalacak. 3 milyar insanı buraya getirmeye gayret göstereceğiz” dedi.
4 MİLYAR TL’LİK DEV BÜTÇE
Land of Legends Theme Park’ın devam eden kısımlarının 2019 yılında biteceğini öngören Tamince, “Planları devam eden daha büyük bir etap var. 2019 yılına kadar tamamlanmış olacak. Çok dinamik bir proje yapıyoruz. Yatırım miktarı arttı bir nebze. 1 milyar 200 milyon TL demiştim ama 1 milyar 500 milyon TL’yi bulduk 3 bölümüyle 4 milyar TL bulacak bu miktar. İlk etapta 1000’e yakın arkadaşlar görev yapacak. 30’a yakın milletten insan var” diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0