Bursa İpeğine İade-i İtibar

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ipeğini tekrar canlandıracaklarını söyledi.

Bursa İpeğine İade-i İtibar
banner98
Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ipeğini tekrar canlandıracaklarını söyledi.
Moda ve tasarımda Bursa’nın adını dünyaya duyuran Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ‘Bursa ipeğine’ özel bir bölüm açmayı planlıyor. Yapılacak çalışmaları yerinde tespit için bürokratlarıyla birlikte okulu ziyaret eden Başkan Altepe, Mütevelli Heyeti Başkanı Faruk Saraç’tan bilgiler aldı. Altepe, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’yla Bursa’nın moda ve tasarımda değer kazandığını söyledi.
Mevcut potansiyeli daha da ileriye taşımak, eğitim kalitesini artırmak için görüşmeler yaptıklarını belirten Başkan Altepe, yol haritasını netleştirmek için okulu ziyaret ettiklerini ifade etti. Saraç’la birlikte çalışma yapılacak alanları inceleyen Altepe, “Belediyemize ait bu bina her geçen gün iyiye gidiyor. Moda dünyasına ve tasarımcılarımıza büyük katkı sağlıyor. Bundan sonra inşallah başta Bursa ipeği olmak üzere özgün alanlarda birlikte çalışmalara imza atacağız” dedi.
Saraç ise, Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Bursa ipeğini tekrar gündeme getireceklerini, dünyaya tanıtacaklarını söyledi. Bu konuda çok iddialı olduklarını ve yola geleceğin teminatı olan çocuklarla birlikte çıkacaklarını ifade eden Saraç, “Burada tasarımı çocuktan başlatmak gibi bir düşüncemiz var. Çok güzel bölümler yaptık ve Bursa’nın gururu olduk. Bursa ipeğinde de benzer seviyelere gelmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0