Btso Üyeleri Dünyaya Açılıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 2014 yılında Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari Projesi ile Bursalı firmaları yabancı iş dünyası ile buluşturdu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari Projeleri...

Btso Üyeleri Dünyaya Açılıyor
banner98
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 2014 yılında Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari Projesi ile Bursalı firmaları yabancı iş dünyası ile buluşturdu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari Projeleri ile Bursalı KOBİ’lerin ihracatlarını daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.
BTSO’nun 16 makro projesinden ikisi olan Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari Projeleri, iş dünyasının yurt dışı pazarıyla entegre olmasına büyük fayda sağladı. Ticari Safari kapsamında BTSO, çok sayıda yabancı heyeti ağırlayarak, Bursalı firmalarla buluşturmaya devam etti. Bursa’da ihracat yapan firma sayısını artırmak ve yurt dışındaki pazarlarda daha fazla yerli firmanın yer alması için projeler üreten BTSO, Bursa’nın ticaret hacmini artırmaya dönük olan Ticari Safari Projesiyle 2 bin 100 yabancı işadamını Bursalı firmalarla buluşturdu. Proje çerçevesinde ilk olarak Mobilya Dekorasyon ve Aksesuarları (MODEKS) Fuarı ile start verdi. MODEKS Fuarı çerçevesinde Azerbaycan, Cezayir, Beyaz Rusya, Gürcistan, Güney Kore, İspanya, İran, Irak, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Kazakistan, Yunanistan, Kırgızistan, Cezayir ve Çin gibi ülkelerden gelen 340 işadamı, Bursa mobilya pazarını mercek altına aldı.
‘BURTARIM 2014’ ve ‘Bursa 7’inci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı’nda ise 400’e yakın yabancı firmayı Bursalı firmalarla buluşarak, iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Bursa Endüstri Zirvesi adı altında eş zamanlı olarak düzenlenen Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, Bursa Sac İşleme Teknolojileri Fuarı, Kalıp Avrasya, Belex, Bursa 5. Hırdavat ve İş Güvenliği Fuarı kapsamında 200’e yakın yabancı işadamı ile Bursalı firmalar da BTSO ev sahipliğinde bir araya geldi. Fuar kapsamında Bulgaristan, Cezayir, Kosova, Romanya, Moldova ve Ürdün’den gelen yabancı heyetler, Bursalı firmalarla işbirliği imkanlarını konuştu.
İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ İHRACATI ARTIRIYOR
BTSO’yu ziyaret ederek Bursalı firmalarla çalışmak isteyen yabancı firmaları da Bursa iş dünyasını mercek altına aldı. Belçika, Polonya, Almanya Hessen eyaleti, Çad, Çeçenistan, Güney Afrika, İsviçre ve Macaristan’dan gelen heyetler, BTSO’da düzenlenen yuvarlak masa toplantılarında Bursa iş dünyası temsilcileri ile birlikte çalışma imkanlarını araştırdı.
TOBB Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında BTSO’ya gelen 23 ülkeden gelen 23 firma, Bursa’daki iş fırsatlarını araştırdı. Ticari Safari Projesi çerçevesinde 60’ı aşkın ülkeden gelen çok sayıda işadamı, BTSO tarafından organize edilen ikili iş görüşmelerinde buluştu.
2014 yılında düzenlenen Yapı Yaşam Fuarı kapsamında gelen 39 oda ve borsa temsilcisi ise Bursalı firmalarla buluştu.
BTSO ve KOSGEB’in destekleriyle yurt dışındaki fuarlara avantajlı bir şekilde giden Bursa iş dünyası temsilcileri, 2014 yılında katıldıkları fuarlarla sektörlerindeki gelişmeleri yakından takip etme fırsatı yakaladı. Proje ile firmaların, hem rekabet gücü artıyor hem de yurt dışındaki ilişkilerini artırarak farklı bir tecrübe kazanmalarına olanak sağlandı. Bine yakın BTSO üyesi, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 2014 yılında 4 kıtada 10’dan fazla ülkede 23 fuar organizasyonuna katıldı. Bursa iş dünyası temsilcileri, fuarlara katılmak için toplam 130 bin kilometre yol kat ederken, dünyayı 3 kez turlamış oldu.
2015 FUARI TAKVİMİ AÇIKLANDI
BTSO, komitelerden gelen talepler ve sektörlere ilişkin araştırmalar sonucunda 58 fuar organizasyonunu 2015 takvimine ekledi. Yeni yılda BTSO üyeleri, Almanya, İspanya, BAE, Fransa, İtalya, Suudi Arabistan, Brezilya, Çin, ABD, Hollanda, Japonya, İsveç ve Rusya’daki fuarlara katılacak. Yeni yıl takviminde Heimtextile, Premiere Vision, Didacta, The Big 5, Cebit Hannover, Hong Kong Electronics, Arabian Travel Market, Automechanika ve Maison Objet gibi sektördeki en prestijli fuarlar da yer alıyor.
2023 yılı hedefinde 75 milyar dolarlık ihracatı hedefleyen Bursa için projeler hayata geçirmeye devam ettiklerini söyleyen BTSO Başkanı Burkay, yapılan işbirlikleri ile kent ekonomisine dinamik kazandırdıklarını anlattı. Başkan Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi ile de Bursa iş dünyasını dünyaca ünlü firmalarla bir araya getirdiklerini anlattı. Başkan Burkay, “Hedefimiz, Bursalı KOBİ’lerimizin ufkunu artırmaktır. Aynı Küresel Fuar Acentesi Projesi gibi Ticari Safari Projesi de firmalarımızın yurt dışındaki ticaretini artırıyor. Ticari Safari, hem Bursalı firmaların ihracatını daha da artıracak, hem de şehrimizin 2023 hedefine ulaşmasında önemli fayda sağlayacaktır. Bursa’daki yerleşik olan üretim coğrafyasının pazar çeşitliliğinin sağlanmasında bu ikili iş görüşmeleri ciddi anlamda destek oluyor. Küresel Fuar Acentesi Projesi sayesinde Bursalı birçok firma yurt dışı tecrübesi kazanıyor. Bazı işadamlarımız projemiz sayesinde ilk defa pasaport çıkarttı. Bu iki projeyle iş dünyamızın ihracatını daha da artırıyoruz. Projelerimiz, şehrin sanayi ve ticari hayatına önemli katkı sağlıyor” dedi.
Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0