banner101

BTSO, 2016 Yılında En Az 40 Fuar Organizasyonu Düzenlemeyi Hedefliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) üyelerini dünyanın en prestijli fuarlarıyla buluşturduğu ‘Küresel Fuar Acentesi Projesi’nde yeni yıl takvimi belli oldu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 2016 yılında en az 40 fuar...

BTSO, 2016 Yılında En Az 40 Fuar Organizasyonu Düzenlemeyi Hedefliyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) üyelerini dünyanın en prestijli fuarlarıyla buluşturduğu ‘Küresel Fuar Acentesi Projesi’nde yeni yıl takvimi belli oldu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 2016 yılında en az 40 fuar organizasyonu gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
BTSO’nun Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan İbrahim Burkay, Oda olarak kente vizyon katan projeleri sürdürdüklerini ifade etti. Firmaların sektörlerindeki yenilikleri yakından görmeleri ve yeni iş bağlantılarının yollarını aramaları için hayata geçirdikleri Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 2014 yılında 23 fuar organizasyonunda 850 iş adamını yurt dışına taşıdıklarını belirten Burkay, “Projemize üyelerimizin ilgisi her geçen sene daha da artıyor. 2015 yılını 32 fuarla kapatacağız. Bu fuarlarımıza ilk kez pasaport çıkaran yüzlerce üyemizin de aralarında bulunduğu bin 500 üyemizi taşıdık. Küresel Fuar Acentesi kapsamında 2016 yılı fuar takvimimizi de belirledik. Önümüzdeki yıl, yurt dışında düzenlenecek 64 fuar belirledik. Bu fuarları önümüzdeki günlerde web sitemiz üzerinden de üyelerimizle paylaşacağız. 2016 yılında dünyanın en prestijli en az 40 fuarına 2 bin 500 üyemizle katılmayı amaçlıyoruz” dedi.
“KOBİ’LERE 3 MİLYON TL’LİK FUAR DESTEĞİ”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Küresel Fuar Acentesi kapsamında üyelerine Oda olarak bin TL destek sağladıklarını, KOSGEB’in de BTSO üyelerine 2 bin TL’ye kadar katkıda bulunduğuna dikkat çekerek, “KOSGEB’in destekleri geçtiğimiz yıllarda 100 firmaya ancak ulaşıyordu. Küresel Fuar Acentesi Proje’miz kapsamında üyelerimize 3 milyon TL’ye yakın kaynak aktarıldı. KOBİ’lerimizin devlet desteklerinden yararlanması adına da önemli bir adım atmış olduk” diye konuştu.
“BURSA’YA ULUSLARARASI NİTELİKTE FUARLAR KAZANDIRIYORUZ”
Başkan Burkay, Bursa’da üretim ve ihracat kapasitesi güçlü olan sektörlerde uluslararası nitelikte fuarlara imza attıklarını da söyledi. Bu kapsamda mayıs ayında Ev&Stil Fuarı’nı, geçtiğimiz günlerde de iş kontratları fuarını (COHO) gerçekleştirdiklerini dile getiren İbrahim Burkay, şimdi de dünyanın ilk Blok Mermer Fuarı’nı kente kazandırdıklarını kaydetti.
“HAYAL BİLE EDİLEMEYEN PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Dünyada ticaretin daraldığını, bu nedenle sektörlerin değişim - dönüşüm sürecinin iyi takip edilmesi gerektiğine dikkat çeken İbrahim Burkay, hayata geçirdikleri projelerde de bu dönüşüme öncülük ettiklerini vurguladı. Bursa’da BEBKA’nın yaklaşık 10 milyonluk destekte bulunduğu Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 52 milyon TL’lik katkısıyla Gökmen Uzay ve Eğitim Merkezi’ni Bursa’da hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Başkan Burkay, “Geçmişte Bursa için hayal gibi görünen birçok projeyi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Bursa iş dünyasına uluslararası alanda rekabet gücü kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bu kapsamda 10 Ur-Ge projesinde yaklaşık 2 bin firmaya eğitim, tanıtım ve danışmanlık destekleri sunmayı amaçladıklarını kaydetti. Başkan Burkay, konuşmasının sonunda desteklerinden ötürü BTSO Meclis üyelerine teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 08:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0