banner101

Bakan Zeybekci’den Bank Asya Yorumu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bank Asya’nın TMSF’ye devrinin hukuki ve teknik bir konu olduğunu söyledi.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Bakan Zeybekci’nin yanı...

Bakan Zeybekci’den Bank Asya Yorumu
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bank Asya’nın TMSF’ye devrinin hukuki ve teknik bir konu olduğunu söyledi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Bakan Zeybekci’nin yanı sıra AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve yardımcısı Ali Değirmenci ile AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin katıldı. Toplantıda ilk olarak Pazar günü Denizli’yi yakından ilgilendiren ve vatandaşların beklentilerini karşılayan bir projeyi açıklayacaklarını söyledi.
"BANK ASYA’YA EL KONULMASI HUKUKİDİR"
Daha sonra Bank Asya’nın TMSF’ye devredilmesi ilgili soruyu yanıtlayan Zeybekci, "Bu konuda TMSF ve BDKK çalışma yaptı.Tam anlamıyla teknik bir çalışmadır. Matematik ve hukuki değerlere dayalı bir çalışma yapıldı. Türkiye’de 2000’li yılların başında 25 bankanın devredilmesi ile ilgili 50 milyar dolarlık bir maliyet oluştu. Bu konuda Türkiye hafızalardaki kötü hatıralardan dolayı hassas davranıyor. Ancak burada Türkiye’nin ekonominin bir güvenlik tedbiri alma konusunda almış olduğu bir karardır. Hukuki ve sermaye anlamında standartları tutturamayan herhangi bir finans kurumuna ya da banka ile ilgili alınması gereken tedbirlerden birisi alınmıştır. Bunun arkasında başka bir şey aramaya gerek yok. Sermaye anlamında bu duruma düşmelerinin sebebi benim konum değildir. Yapılan çalışma tam anlamında hukuki ve teknik bir çalışmadır" dedi.
"CHP’NİN SÖYLEMLERİ GERÇEĞE DAYANMIYOR"
CHP’nin ucuz siyaset yaptığını kaydeden Zeybekci şunları söyledi:
"CHP’nin söylemleri gerçeğe dayanmıyor. Biz bazı şeyleri tartışma konusu yapmak istemiyoruz. Ancak bize tarımı ihmal ettirdi, çiftçiyi öldürdü diyorlar. Bir de bakıyoruz bunları söyleyenler Tarımsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu’ndan en yüksek teşviği alanlar. Bu kişi CHP İl Başkanıdır. Bir çok teşvik almış. Elbette bu teşviklerden hibelerden alabilir ama bizim il başkanımız alsa bu çok büyük problem olurdu. CHP’nin bu konudaki samimiyeti ve inandırıcılığını CHP İl Başkanı’nın performansı ile eş değer görüyorum."
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0