Bakan Özlü'den BEKSİAD'a Övgü

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) üyeleriyle buluştu. Bebe ve çocuk giyim sektörü temsilcilerinin birlik içinde hareket etmesinin oldukça önemli olduğunu söyleyen Bakan Özlü, “Vişne Ticaret Bölgesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bakan Özlü'den BEKSİAD'a Övgü
banner98

BEKSİAD, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ağırladı. DSİ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya; AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Vişne caddesinde faaliyet gösteren çok sayıda iş adamı katıldı.

BEKSİAD üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında, bebe ve çocuk giyim sektörü temsilcilerinin 2003 yılında bir dernek çatısı altında buluşmasının önemli olduğuna değinen Bakan Faruk Özlü, “Vişne Ticaret Bölgesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu. Özlü, “Aynı sektörde faaliyet gösteren ve bir biriyle rekabet halinde olan firmaların bir çatı altında buluşmaları, birlikten kuvvet doğurmaları çok önemlidir. Zira sektör bir bütün halinde, ne kadar güçlü olursa, firmalar da o kadar güçlü olacaktır. Üstelik sizler birbirinizle değil, tüm dünya ile rekabet içerisindesiniz. Bu açıdan birlikte hareket etmeniz, birbirinize güç ve destek vermeniz gerekiyor” dedi.

“Tekstil ve hazır giyim ülke ekonomisini domine ediyor”

Bursa’nın Türkiye ekonomisi ve sanayisindeki ağırlığının herkes tarafından bilindiğini ifade eden Faruk Özlü, “Tekstil ve hazır giyim sektörleri ise hem Bursa’nın, hem de Türkiye ekonomisini domine eden en önemli sektörlerin başında gelmektedir. Bu iki sektörü birlikte düşünürsek, en büyük ihracat kalemimizi oluşturduğunu görebiliriz” şeklinde konuştu.

Bebek ve çocuk harcamaları artıyor…

Ülkemizde bebek ve çocuklara yapılan harcamanın her geçen gün arttığını da dile getiren Faruk Özlü, “Elbette çocuk ve bebe giyiminin kendine özgü şartları, fırsatları ve güçlükleri var. Türkiye’de doğum oranları geriye doğru gidiyor. Ancak buna rağmen ülkemizde yılda 1 milyon 300 bin civarında yeni bebeğin dünyaya geldiğini biliyoruz. Gelir seviyemizin yükseliyor ve orta sınıfın güçleniyor olması sebebiyle bebek ve çocuklar için yapılan harcamalar da sürekli artıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

16 Nisan yenilenme hareketi…

Türkiye’de mevcut sistemin her türlü riske gebe olduğunu da söyleyen Bakan Faruk Özlü, “Yenilenmeden büyüme, kalkınma ve gelişme olmaz. Biz 16 Nisan’ı bir yenilenme hareketi olarak görüyoruz. Allah’ın izniyle 16 Nisan’da Süper Lig’e çıkacağız” dedi.

5 kıtaya ihracat…

Türkiye’deki bebe ve çocuk giyim sektörünün üretim ihtiyacının yüzde 80’ini Vişne Ticaret Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların gerçekleştirdiğini söyleyen BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay ise, “Bursa; üretim, istihdam, ticaret ve ihracatın lokomotifi konumundadır. Şehrimizden aldığımız kuvvetle ticari faaliyetlerini sürdüren bizler de sektörümüzün ülke genelindeki üretim ihtiyacının yüzde 80’ini gerçekleştiriyoruz. Üretimimizin yüzde 60’ını da direkt ve dolaylı olarak 5 kıtaya ihraç ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bebe ve çocuk sektörünün gelişiminde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı KOSGEB’in önemli katkıları olduğunu hatırlatan Atalay, son iki yılda BTSO öncülüğünde başlatılan iki Ur-Ge projesinin de sektöre önemli kazanımlar sağladığını söyledi.

Programın sonunda BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, Bakan Özlü’ye günün anısına bir hediye takdim etti.

Öte yandan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vişne Ticaret Bölgesi’nde faaliyet gösteren esnafları da ziyaret etti.  
Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2017, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0