Babacan: “Türkiye’de Ciddi Bir Muhalefet Sorunu Var”

Bir dizi temaslarda bulunmak için Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’de ciddi bir muhalefet sorunu olduğunu söyledi.Şanlıurfa’da bir restoranda, Şanlıurfa Ak Parti yönetimi ve Şanlıurfa Milletvekili adayları...

Babacan: “Türkiye’de Ciddi Bir Muhalefet Sorunu Var”
banner98
Bir dizi temaslarda bulunmak için Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’de ciddi bir muhalefet sorunu olduğunu söyledi.
Şanlıurfa’da bir restoranda, Şanlıurfa Ak Parti yönetimi ve Şanlıurfa Milletvekili adayları ile bir araya gelen, Genel Başkan Yardımcısı Ali Babacan, çözüm sürecine yönelik açıklamalarda bulunup muhalefeti eleştirdi.
Muhalefetin, bilip bilmeden açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Ali Babacan, kendilerinin iktidara gelmeden önce, 2002 yılında Türkiye Cumhuriyetinin tam yüzde 66 faiz ödediğini belirtti. O günleri çoğumuzun unutmadığını vurgulayan Babacan, “İnşallah o günleri bir daha hatırlamayız. Enflasyon 2002 yılının sonunda yüzde 29’du. Aradaki fark tam 37 puan. Türkiye’nin borcu milli oranda yüzde 74’e çıkmıştı. Geçen sene yüzde 33’le kapattık. Muhalefet partilerinden bir tanesi diyor ki, Hollanda’nın şu kadarlık ihracatı var diyor. Ya Hollanda bir ticaret limanıdır. Atlantik okyanustan gelen ürünler önce bir oraya uğruyor, ithal ediliyor. Ondan sonrada ihracat ediliyor. Böylesine basit, böylesine ucuz ve aldatmaya dönük bir söylemle gerçekten Türkiye’de ciddi bir muhalefet sorunu olduğunu görüyoruz. Keşke Türkiye’de, muhalefet iktidarın bir alternatifi olabilse. Keşke Türkiye’deki muhalefet gerçekçi söylemler gerçekçi projeler üretebilse. Bunu bugüne kadar yapamadılar, beceremediler. Çok önemli değil, biz kendi yaptıklarımıza bakacağız, söz verdiklerimize bakacağız” diye konuştu.
“CUMHURBAŞKANIMIZ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN BAŞINI ORTAYA KOYDU”
Ana konularından bir tanesi de çözüm süreci olduğunu kaydeden Ali Babacan, Cumhurbaşkanı’nın çözüm süreci için başını ortaya koyduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Bakın Sayın Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan gerçekten yıllar önce güzel bir teşhis arkasından da, çok kararlı ve güçlü bir iradeyle uygulama ve çözüm bulma konusunda büyük gayret vererek, ben bu işe başımı koydum dedi. Bu çok önemli bir adımdır. Yani en üst seviyeden siyasi iradeyle bu meseleyi biz çözeceğiz kararını, samimi bir şekilde söylemesi ve uygulaması son derece önemlidir. Aslında yaptığımız şu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, temel ve hak özgürlüklerinden doyasıyla yararlanabilmelerini sağlamak. Dünyanın en ileri demokratik standartları neyse, Türkiye zaten bunu kendine bir hedef edinmiş. Bu hedefin gereğini zaten insanımızın hak etiği ortamı ülkemizde oluşturmak”.
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0