Ampute futbolda 'ilklerin adamı' Adem Püskül

Türkiye'de ampute futbolda ilk oyuncu olan, milli takımın ilk kaptanı ve ilk golünü atan Adem Püskül, bu unvanlarıyla anılmaktan mutlu.

Ampute futbolda 'ilklerin adamı' Adem Püskül
banner98

Türkiye'de ilk ampute futbolcu olan, milli takımın ilk kaptanlığını yaparak, ilk golünü kaydeden Adem Püskül, ilklere imza atmanın güzel bir şey olduğunu söyledi.

Mayın Temizleme İmha Tabur Komutanı olarak görev yaparken, mayın patlaması sonrasında sol bacağını diz altından kaybettiğini belirten Adem, yaşadığı talihsiz olaya rağmen yaşama umudunu hiçbir zaman kaybetmediğini ifade etti.

Ampute futbolla, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde tedavi olurken tanıştığını anlatan Adem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu branşı Türkiye'de başlatma konusunda verdiği kararın hayatındaki en doğru işlerden biri olduğunu belirtti.

Askerliğinin son bir haftasında 2002 yılında yaşadığı olay nedeniyle hiçbir zaman kötümserliğe kapılmadığını anlatan Adem, "Temizleme alanında kalmış bir mayın patladı ve sol bacağımı diz altından kaybettim. Düştüğümde aklıma şu gelmişti; Allah'ın bize verdiği değerler kaybettiklerimizin yanında çok daha fazla. Mal sahibi istediği zaman mülkü azaltabilir dedik ve yaşantımıza devam ettik." ifadelerini kullandı.

"İlk olmak güzel bir şey"

Adem Püskül, ampute futbolda Türkiye'de ilkleri gerçekleştirmenin güzel bir duygu olduğunu bildirdi.

Kurdukları takımla 2007 yılında dünya üçüncülüğüne ulaştıklarını anlatan eski ampute milli sporcu "Milli takımın ilk kaptanıyım. Öğrendim, öğrettim ve oynattım. Yaptığım işlerin ilk olması yönüne hiç bakmadım ama ilk olmak güzel bir şey. İlk ampute futbolcuyum, ilk anlatanım ve ilk öğretenim. İlk milli takım kaptanıyım, milli takımın ilk golünü atan benim." diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0