banner101

Ekonomi paketinde çiftçi ile ilgili 2 önemli başlık

Türkiye seçim sürecine girerken siyasi partilerde her seçim öncesinde olduğu gibi seçim vaadlerini açıklamaya başladılar.
Başbakan Binali YILDIRIM tarafından açıklanan ekonomi paketinde çiftçiyi yakından ilgilendiren iki önemli başlık dikkatimi çekti.
1)Geçmişe Dönük Borçlanma Tarımda kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan, prim borçları nedeniyle sigortalık süreleri durdurulmuş olanlar, durdurulan sigortalılık süreleri için ödeyecekleri prim tutarının, sigortalılık süreleri durdurulmamış gibi değerlendirilerek hesaplanmasını talep edebilecekler. Hesaplanan borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde, durdurulan süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilecek. Hesaplanan borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmemesi halinde ihya işlemi geçerli sayılmayacak ve bu fıkra kapsamında ödenmiş olan tutarlar ilgilinin başkaca prim borcunun bulunmaması kaydıyla faizsiz olarak iade edilecek.

2)Hazine Arazilerinin Kiralanmasında 3 yıl Şartı Diğer yandan hazineye ait tarım arazileri kiralanabilecek. İmar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerini en az 3 yıldan beri tarımsal amaçla kullandığı 31 Aralık 2017'den önce bakanlıkça tespit edilen ve başvuru tarihi itibarıyla kullanımları sürenlerden, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde bu arazileri doğrudan kiralamak için başvuruda bulunanlara, ecrimisil borçları bulunmaması şartıyla, cari yıl ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden 10 yıla kadar doğrudan kiralanabilecek. Kira süresi içerisinde kira ödemelerini düzenli şekilde yerine getirdiği tespit edilen ve talepte bulunan kiracıların kira süresi tekrar uzatılabilecek veya bu araziler kiracılara doğrudan satılabilecek.

3.) Bloomberg Ht Tarım Zirvesi Tarım sektörünün teknolojiden bilime, finansdan yatırıma kadar sorunlarının tespit edildiği ve çözüm arandığı 3. Tarım Zirvesi İstanbul da gerçekleşti. Tarım ve gıda sektörünün tüm paydaşlarının katıldığı toplantıda farklı oturumlarda sektörü ilgilendiren öncelikli konular ele alındı .
Zirvenin ilk bölümünde konuşan Bakan Fakıbaba tarım girdilerinde "yarısı sizden yarısı bizden" şeklinde farklı destekler olacağını söyledi. Katıldığımız basın toplantısın da sorularımızı da yanıtlayan Fakıbaba; bakanlıktaki görevinin devam edip etmeyeceği konusunda takdirin Sayın Cumhurbaşkanımız da olduğunu, dava adamı olduğunu ve son saniyeye kadar hizmete devam edeceğini söyledi. Başka bir arkadaşının devam etmesi durumunda ise gelen kişiye 9 aylık tecrübelerini en iyi şekilde aktaracağını belirtti..
Basın toplantısında sorduğum şeker fabrikaları konusuna da değinen Fakıbaba, Devlet her şeyde olmaması lazım, özel sektör ile beraber götürmesi lazım. Ancak özel sektörde kendini yalnız hissettiği zamanda ESK örneğinde olduğu gibi devlet de mutlaka bu iş de bende varım diyebilmesi lazım diyerek günlerdir tartışılan bi konuya açıklık getirdi.
Tarım İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ görevine başladı.
Tarım İl Müdürlüğüne geçtiğimiz ay atanan Hacı Dursun YILDIZ bey aslen Trabzon Maçkalı olsa da uzun yıllardır Bursa da yaşayan; Bursa çiftçisini siyasetini çok iyi bilen bir bürokrat. Uludağ Üniversitesi Zootekni Bölümünden mezun olduktan sonra Bursa Tarım İl Müdürlüğünde göreve başlamış. Osmangazi ilçesinin kurucu ilçe tarım müdürlüğünü görevinin ardından Hakkari Tarım İ Müdürlüğü görevinde bulunmuş,ordan Bilecik Tarım İl Müdürü olarak görev yaparken Bursa Tarım İl Müdürlüğüne atandı. Müdürlük konusunda deneyimli , Bursa yı ve sorunlarını iyi bilen il müdürümüze başarılar dileriz.

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0