Viyana’da 1 Mayıs Gösterileri Olaysız Geçti

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamaları, Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla Viyana Eyalet Parlamentosu önünde yapıldı.Avusturya’da iktidarın büyük ortağı olan Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ)...

Viyana’da 1 Mayıs Gösterileri Olaysız Geçti
banner98
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamaları, Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla Viyana Eyalet Parlamentosu önünde yapıldı.
Avusturya’da iktidarın büyük ortağı olan Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) tarafından Viyana Eyalet Parlamentosu önünde hazırlanan miting alanı renkli görüntülere sahne oldu. Coşkulu geçen kutlamalarda, çok sayıda çalışan, işçi sendikası ve sosyal kuruluşun oluşturduğu gruplar, protokol önünden alkışlar eşliğinde geçti. Viyana Alevi Kültür Birliği, Avusturya Alevi Birlikler Federasyonu, Avusturya Türkiye Dostluk Derneği, CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birliği de temsili pankartlarıyla tören alanından geçiş yapanlar arasında yer aldı. Avusturya’daki PKK mensuplarının çatısı altında toplandığı FEYKOM da, Abdullah Öcalan posterleri ve bayraklarıyla protokol önünden geçiş yaptı.
Viyana’daki 1 Mayıs kutlamalarında protokolde, Avusturya Başbakanı Werner Faymann ve kabinedeki SPÖ’lü bakanlar, Viyana Eyalet Başkanı Michael Häupl ve eyalet bakanları ile çok sayıda partili bulundu. Başbakan Werner Faymann günün önemini vurgulayan konuşmasında, Avrupa’daki işsizlik oranının yüksekliğini eleştirip, 25 Mayıs 2014 EUROPA seçimlerine işaret ederek halktan destek istedi.
Viyana’daki 1 Mayıs kutlamaları konuşmalardan sonra olaysız şekilde son buldu.
Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0