banner102

Ukraynalı Ayrılıkçıların Lideri Yemin Ederek Göreve Başladı

Rus yanlılarının kontrolündeki Ukrayna’nın doğusunda yapılan ve Batı ülkelerinin tanımadığı seçimlerde ayrılıkçı bölgenin başkanı olarak seçilen Alexander Zakharchenko yemin ederek göreve başladı.Rus isyancıların “Donetsk Halk...

Ukraynalı Ayrılıkçıların Lideri Yemin Ederek Göreve Başladı
Rus yanlılarının kontrolündeki Ukrayna’nın doğusunda yapılan ve Batı ülkelerinin tanımadığı seçimlerde ayrılıkçı bölgenin başkanı olarak seçilen Alexander Zakharchenko yemin ederek göreve başladı.
Rus isyancıların “Donetsk Halk Cumhuriyeti” olarak adlandırdıkları bölgede, ayrılıkçıların kalesi olarak nitelendirilen ve yüksek güvenlikle korunan tiyatro binasında gerçekleşen törende Alexander Zakharchenko (38) yemin ederek görevine başladı. Zakharchenko’nun alkışlar eşliğinde İncil’e el basarak yemin ettiği törende otomatik silahlı ve askeri üniformalı savaş yorgunu ayrılıkçılar da hazır bulundu. Törende ayrıca Rus yetkililer ve 2008 yılındaki savaşın ardından Gürcistan’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Abhazyalı yetkililer de hazır bulundu. Rusya Parlamentosunun alt kanadı olan Duma’nın Başkan Yardımcısı Alexei Zhuravlev, Zakharchenko’yu tebrik etti ve “Rusya kendinden olanı terk etmez” açıklamasında bulundu.
Karşısında güçlü bir aday bulunmayan Zakharchenko için seçim formalite havasında geçerken, Rus yanlıları seçimin ayrılıkçı hedefleri doğrultusunda kendilerine görev yüklediğini belirttiler.
Ukrayna ve Batı hükümetleri Pazar günü yapılan seçimlerin, geçtiğimiz Eylül ayında yapılan ve çok kez taviz verilmiş olan ateşkesi ciddi biçimde tehlikeye attığını belirttiler. Yetkililer Ukrayna yasalarına uygun olarak ileride yapılması planlanan seçimleri zora soktuğunu belirttiler. Öte yandan Rusya hemen seçimlere desteğini verdi.
Tören sonrası eğlence geleneksel Rus dansları ile devam etti.
Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0