Stockholm’de 2 Bin Kişilik ‘Teröre Lanet’ Mitingi

İsveç’in başkenti Stockholm’de bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi, terör örgütü PKK’nın saldırılarını protesto etti.Stockholm’deki Segeltorg Meydanı’nda düzenlenen Şehitleri Anma ve Teröre Hayır Mitingi’ne yaklaşık 2 bin...

Stockholm’de 2 Bin Kişilik ‘Teröre Lanet’ Mitingi
banner98
İsveç’in başkenti Stockholm’de bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi, terör örgütü PKK’nın saldırılarını protesto etti.
Stockholm’deki Segeltorg Meydanı’nda düzenlenen Şehitleri Anma ve Teröre Hayır Mitingi’ne yaklaşık 2 bin kişi katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan miting şehit askerlerimizin ve polislerimizin isimlerinin okunmasıyla devam etti. İsveç Avrasya Hareketi ve Ülkü Ocakları organizasyonu ile hazırlanan mitinge İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu, İsveç Türk Kadınlar Federasyonu, UETD İsveç Uygur Maarif Derneği ve Irak Türkmenleri katıldı. İsveç Avrasya Hareketi yönetim kurulu üyelerinden Deniz Karaca ve Ayla Löfvin ortak olarak yaptıkları açıklamalarda, “Emperyalist güçlerin maşası PKK canileri masum insanlara en çok da Kürt kökenli vatandaşlarımıza saldırıyor. Asker, polis, öğretmen ve sağlık personelimize kalleşçe saldırıyor, şehit ediyor. Yüce Allah’tan onlara rahmet diliyoruz. Geride kalan gazilerimize sağlık ve şifa diliyoruz” dediler.
İsveç kamuoyuna ve Batı’ya da seslenilen duyuruda, “En ufak hayvan hakkı ihlalinde dahi dünyayı ayağa kaldıran Batı kamuoyu ne acıdır ki PKK canilerinin yıllardır yaptığı katliama seyirci kalıyor. Terör bir insanlık suçudur. Bugün bizim canımızı acıtan terör unutulmasın ki bir gün döner onların canını acıtır. PKK hiçbir zaman Kürtlerin temsilcisi olmamıştır” denildi.
Mitinge destek veren İsveç Azerbaycan Federasyonu Başkanı Settar Sevigin de yaptığı açıklamada, “Biz Güney ve Kuzey Azerbaycan Türkleri olarak AB’nin ve ABD’nin terörist saydığı PKK teröristlerinin gaddarca ve kalleşçe öldürdüğü soydaşlarımızı anmak ve terörü lanetlemek için gösteriye katılıyoruz” dedi.
Gösterinin sonunda 20 kişilik PKK yandaşı bir grup izinsiz bir şekilde örgütlenip mitingi sabote etmek istedi. Yoğun güvenlik önlemi alan İsveç polisi terör örgütü yandaşlarının provokasyonunu önledi ve taşkınlık yapan iki kişiyi gözaltına aldı.
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0