Sokağa Tükürene Para Cezası!

Londra’nın Enfield Belediyesi, yerlere tükürenlere para cezası verecek.Bugünden itibaren başlayan uygulama ile sokağa tükürenler, £80 sterlin para cezasına çarptırılacaklar.

 Sokağa Tükürene Para Cezası!
banner98
Londra’nın Enfield Belediyesi, yerlere tükürenlere para cezası verecek.

Bugünden itibaren başlayan uygulama ile sokağa tükürenler, £80 sterlin para cezasına çarptırılacaklar. Kaldırım ve caddelere tükürülmesi cezalandırılırken, park gibi alanlar benzer yaptırımlardan muaf tutulacak. Yeni düzenleme kapsamında uygulamadan, yerlere sigara izmariti ve çöp atan kişilere ceza uygulayan belediye görevlileri sorumlu olacaklar. Yere tükürürken yakalanan kişiler, verilen cezayı ödememeleri halinde 500 sterline kadar varan yaptırımlarla karşılaşabilecekler.

Enfield Belediye Meclisi’nin 2011 yılında bu konuda aldığı karar, Yerel Yönetimler ve Toplum Bakanlığı’ndan da onaylandı. Yerel Yönetimler Bakanı Eric Pickles, tükürmeyi anti sosyal bir davranış olarak değerlendirdi ve sosyal açıdan kabul edilemeyen bir eylem olduğunu belirterek düzenlemeyi Ağustos ayında onayladı.

2010 yılından bu yana yerlere tükürmenin yasaklanması ve cezaya tabi tutulması için girişimlerde bulunan kabine üyesi Chris Bond, uygulamanın ülke çapında örnek olacağını ifade etti. Tasarıya destek için 5 bin dolayında Enfield sakininin imza verdiğini hatırlatan Bond, bu tür bir uygulamayı hayata geçiren ilk belediye olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Bu konuda yaklaşık üç yıl boyunca kampanya sürdüren çevreden sorumlu kabine üyesi, tükürmenin tüberküloz gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasına yol açabileceğine işaret etti.

Bond, Enfield sınırları içerisinde yılda ortalama 80 dolayında tüberküloz vakası görüldüğüne de dikkat çekti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0