Rusya'dan Füze İtirafı!

Rusya ve AB ülkeleri ile Ukrayna üzerinden devam eden nüfuz mücadelesi askeri alana yansıdı.

Rusya'dan Füze İtirafı!
banner98
Rusya ve AB ülkeleri ile Ukrayna üzerinden devam eden nüfuz mücadelesi askeri alana yansıdı. Rusya, ABD’nin füze kalkanı programını uygulamayı sürdürmesine Avrupa sınırına nükleer başlık taşıyabilen İskender füzelerini yerleştirerek karşılık verdi. Rusya Savunma Bakanlığı NATO sınırına yakın bölgelere İskender füzelerinin yerleştirildiğini doğruladı.

Almanya’da yayın yapan Bild gazetesi NATO üyesi Baltık ülkeleri Estonya, Letonya ve Litvanya’yı kuşatan Kaliningrad kentine 10 adet İskender-M taktik füzeleri yerleştirdiğini iddia etmişti.

Bakanlık sözcüsü İgor Konaşenkov, “Batı askeri bölgesine İskender füzelerinin yerleştirilmesi herhangi bir uluslararası hukuku ihlal etmiyor.” dedi. Konaşenkov bölgeye yerleştirilen füze sayıları ya da lokasyonları ile ilgili herhangi bir detay açıklama yapmadı.

Rusya’nın 400 kilometre menzili olan İskender füzeleri 1987’de imzalanan Orta-Menzilli Nükleer Füzelerin Sınırlandırılması Anlaşması’nı ihlal etmiyor. Nükleer başlık taşıyabilen füzelerin hedefinde Polonya ve Almanya da yer alıyor.

Polonya Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, İskender füzelerinin Kaliningrad’a yerleştirilmesinin rahatsız edici olduğu, bunun birçok kez söylendiği belirtildi.

Dönemin Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, 2011’de aldığı kararla ABD öncülüğünde geliştirilen füze kalkanına karşılık Kaliningrad kentine kurulan radar uyarı sistemini törenle aktif hale getirmişti.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, önceki gün yaptığı yıllık konuşmada ABD öncülüğünde kurulan füze savunma sisteminin saldırı amaçlı kullanılabileceği uyarısında bulunmuştu.
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 07:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0