banner101

Pirincin hesabı eski başbakana soruldu

Tayland Yüksek Mahkemesi, Eski Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra hakkında pirince devlet desteği programı nedeniyle görevini kötüye kullanmak suçundan açılan ceza davasını kabul etti.

Pirincin hesabı eski başbakana soruldu
 Tayland Yüksek Mahkemesi, Eski Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra hakkında yapılan görevi kötüye kullanmak suçlamasına dair kararını verdi. Bugün görülen davanın ardından yapılan açıklamada, suçlamaları inkar eden Shinawatra’nın oturuma katılmadığı kaydedilerek, “Bu dava, Yüksek Mahkeme’nin yargı yetkisindedir ve davayı kabul ediyoruz. İlk celse 19 Mayıs’ta yapılacak” denildi. Açıklamada, Shinawatra’nın suçlu bulunması halinde eski başbakana 10 yıl hapis cezası verileceği kaydedildi.

Tayland’ın eski Başbakanı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda “Başbakan olarak görev aldığım süre boyunca, dürüst bir şekilde çalıştım ve görevimi anayasa hükümlerine ve her konudaki yasalara bağlı kalarak doğru olarak yerine getirdim. Pirinç politikası halkın bana güvenmesi için yaptıklarımdan biriydi ” dedi.

Darbeyle görevden alınan Tayland eski Başbakanı Yingluck Shinawatra, pirinç üreticilerine olan sözünü tutmamasının anayasal suç sayılmasının ardından, Tayland Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu tarafından yolsuzlukla suçlanmıştı. 23 Mayıs’ta askerler tarafından tutuklanan Shinawatra tabi tutulduğu sorgunun ardından serbest bırakılmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0