Milano’da Küçük Nüanslar Korosu 7 Dilde Şarkı Söyledi

EXPO 2016 Antalya’nın davetiyle Milano’ya gelen yaşları 5 ile 11 arasında değişen 20 çocuk, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Günü’nde Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Yedi dilde şarkılar söyleyen Küçük Nüanslar Çocuk Korosu,...

Milano’da Küçük Nüanslar Korosu 7 Dilde Şarkı Söyledi
banner98
EXPO 2016 Antalya’nın davetiyle Milano’ya gelen yaşları 5 ile 11 arasında değişen 20 çocuk, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Günü’nde Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Yedi dilde şarkılar söyleyen Küçük Nüanslar Çocuk Korosu, büyük alkış aldı.
“Gezegeni beslemek, gelecek için enerji” temasıyla 1 Mayıs’ta kapılarını açan ve 145 ülkenin katıldığı EXPO 2015 Milano, kapılarını bugün kapatıyor. Kapanıştan bir gün önce ana sahnede Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Günü düzenlendi. Törene BIE Genel Sekreteri Vicente Gonzales Loscertales, EXPO 2015 Milano Genel Komiseri Giuseppe Sala ve çok sayıda davetli katıldı. Protokol konuşmalarının ardından gelecek yıllarda EXPO’lara ev sahipliği yapacak olan Türkiye, Astana ve Dubai’nin sahnede canlı performansları sergilendi.
EXPO 2016 Antalya’yı temsilen törene katılan yaşları 5 ile 11 arasında değişen 20 çocuktan oluşan özel koro, törene katılanları adeta büyüledi. Yedi dilde şarkı söyleyen koro, büyük ilgi gördü. Konser sonrası çocuklar, marşlar ve şarkılar söyleyerek, ellerinde Türk ve EXPO bayrakları ile ülke pavilyonlarını gezdi. Büyük ilgi çeken çocuklar, EXPO’yu gezen davetlileri Antalya’ya davet etti.
"HERKES KENDİNDEN BİR PARÇA BULDU"
EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörü Burak Katmer, Milano EXPO’sundaki BIE gününe EXPO 2016 Antalya’yı temsilen çocuk korosu ile katıldıklarını söyledi. Eylül ayındaki Türk gününde çiçek dağıttıklarını söyleyen Katmer, “Temamız ‘çiçek ve çocuk’, eylül ayındaki Türk gününde EXPO Milano’da çiçekler dağıtmıştık. Bugünde çocuklarla buradayız. Neden koro? Müzik en evrensel dil. Bir şeyi anlatmak için en evrensel dil. Küçük Nüanslar Korosu 7 dilde şarkılarla bütün izleyicilere müzik ziyafeti verdi. Herkes kendinden bir parça buldu. 23 Nisan’da açılacak EXPO 2016 Antalya’da da herkes kendinden bir şeyler bulacak” dedi.
Küçük Nüanslar Çocuk Korosu’nun etkinlik sorumlusu Dilek Soydan, 2012’de kurulan koronun müziğe kulağı olan ve enstrüman çalabilen çocuklardan oluştuğunu belirterek, “Türkiye’de bu yaş grubunda en özel koro. Türkiye’yi EXPO 2016’yı temsil ettiğimiz için gururluyuz” dedi.
Dünyada EXPO’ların hangi ülkede ve şehirde olacağına karar veren BIE’nin bu özel gününe ev sahibi İtalya opera sanatçıları ile Astana ve Dubai de ülkelerine özgü dans ve şarkı performansları ile katıldı.
Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0