banner102

Mandela'nın Naaşını Göremeden Geri Gittiler!

Güney Afrika'nın efsane lideri Nelson Mandela'nın naaşını görmek için saatlerce sırada bekleyen binlerce Güney Afrikalı geriye çevrildi.

Mandela'nın Naaşını Göremeden Geri Gittiler!
Güney Afrika'nın efsane lideri Nelson Mandela'nın naaşını görmek için saatlerce sırada bekleyen binlerce Güney Afrikalı geriye çevrildi. Kapıların 2 saat öncesinde kapanmasına kızan insanlar arbede çıkarınca 7 yaşındaki bir çocuk ezilmekten son anda kurtuldu.

Batı Pretoria'dan sorumlu Albay Caroline Naidoo yaptığı açıklamada, "Polis Genel Müdürlüğü'nden emir alınca kapıların kapanmasını emrettim. Sırada bekleyen insanlar kızdılar. Kapıları kısa bir süreliğine tekrar açtık. Bütün insanlara zaman yeterli olmayacağını anlayınca mecburen bu kararı aldık." dedi.

Birlik Binası'ndan Mandela'nın naaşını gören bir asker Cihan'a konuşmasında duygularını şöyle aktardı: "Bugün buraya eski devlet başkanımız Nelson Mandela'ya son görevimi yapmak için geldim. Çok duyguluyum bugün. Bu ülkenin tarihini bilen birisi olarak yapılan fedakarlıkları biliyorum. Mandela'yı son yolculuğuna uğurlarken çok hüzünlüyüm." dedi.

Nelson Mandela'nın naaşı 27 yıl hapis hayatının ardından Birlik Binası'nda ilk siyah devlet başkanı olarak yemin ettiği noktada halka gösteriliyor.

Nelson Mandela, pazar günü çocukluk yıllarını geçirdiği Qunu’da toprağa verilecek.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2013, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0