Macaristan’daki Türkler Bayramda Şehitleri Yalnız Bırakmadı

Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşları, Kurban Bayramı vesilesiyle 10. Bölge mezarlığında bulunan Türk Şehitliğini ziyaret etti.Kurban Bayramı’nın 2. gününde Budapeşte’nin 10. Bölgesindeki mezarlıkta bulunan 1. Dünya Savaşı Galiçya...

Macaristan’daki Türkler Bayramda Şehitleri Yalnız Bırakmadı
banner98
Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşları, Kurban Bayramı vesilesiyle 10. Bölge mezarlığında bulunan Türk Şehitliğini ziyaret etti.
Kurban Bayramı’nın 2. gününde Budapeşte’nin 10. Bölgesindeki mezarlıkta bulunan 1. Dünya Savaşı Galiçya Cephesi Türk Şehitliği’nde buluşan Türk vatandaşları, şehitlikte yatan 480 Türk askeri için Kuran okudu. Okunan Kuran sonrası hep birlikte şehitler için tekbirler eşliğinde dua eden Türk gurbetçiler, anıt önünde birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Macaristan Türk-Macar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Naci Ceylan yaptığı açıklamada, bayramın 2. gününde Budapeşte’deki Türk Şehitlerini ziyaret ettiklerini, Macaristan’daki Türkler arasındaki dayanışmanın güçlerini arttırdığını söyledi.
MÜSİAD Macaristan Başkanı Fadıl Başar ise, Kurban Bayramı’nın bütün İslam alemine hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, içinde bulunduğumuz günlerde dostluğa ve barışa çok büyük ihtiyaç duyulduğunu, Kurban Bayramı’nın inşallah buna vesile olacağını kaydetti. Başar, "Bu şehitlikte 1. Dünya Savaşı’nda Galiçya Cephesi’nde 480 Türk askerinin yattığı şehitlikteyiz. Osmanlı toprağı olmadığı halde Tuzla, Sancak ve Sarayova gibi bölgelerden geçici askerlik şubelerine kayıtlarını yaptırarak 1. Dünya Savaşı’na katılmışlar ve Osmanlı askerleri olarak Galiçya Cephesi’nde şehit düşmüşlerdir’’ ifadesinde bulundu.
Öte yandan şehitlerin ziyaretinden sonra hep birlikte kurban kesmeye giden Macaristan’daki Türk vatandaşları küçük ve büyükbaş kurban keserek bayramın gereklerini yerine getirdi. Türkiye Diyanet İşleri Macaristan Koordinatörü Hüseyin Ersoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bayram namazını eda ettikten sonra bayramın ikinci gününde Macaristan’da gurbette, burada ve Avusturya’da yaşayan Türkler ile bir Türk vatandaşının sahibi olduğu çiftlikte kurban kesme vecibelerini yerine getirdiklerini, bütün İslam aleminin Kurban Bayramı’nı gönülden tebrik ettiğini belirtti. Avusturya’da yaşayan Ahmet Keleş ise, Viyana’da yaşadıklarını, bayramın 2. gününde Macaristan’a geldiklerini, Viyana’da kurban kesemediklerinden değil, niyetlerinin Macaristan’daki arkadaşları ziyaret ederek bir farklılık olmasını istediklerini ve kurbanlarını burada kestiklerini söyledi. Keleş, bir büyük baş, bir de küçükbaş kurban kestiklerini belirterek, ‘‘Allah kestiğimiz kurbanları kabul etsin inşallah. 3 araba geldik. Toplam 9 kişiyiz. Macaristan’a yaşayan Türk gurbetçilerle bayramlaştık. Kurbanlarımızı kestik, inşallah akşama doğru tekrar Viyana’ya döneceğiz. Bütün İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlar, İnsanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum" açıklamasında bulundu.
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2014, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0