Kritik Görüşme!

Fransa Cumhurbaşkanı adayı Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen Moskova’yı ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Kritik Görüşme!
banner98
 Marine Le Pen, Rusya’ya Fransız Cumhuriyetinin siyasi çevrelerinin Duma milletvekilleri ile işbirliği çerçevesinde Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky’nin davetlisi olarak geldi. Le Pen, Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi toplantısına katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Slutsky, toplantıda yaptığı açıklamada, “Fransa her zaman bizim güvenilir bir ortağımız olmuştur, olmaya da devam ediyor ve gelecekte de devam edecek. Ülkelerimiz, BM Güvenlik Konseyinin daimi üyeleridir. Siyasi alandaki işbirliğimiz toplumumuzun ve parlamentolarımızın iyi bir anlayışa sahip olup olmayacağına bağlıdır” dedi.

Slutsky ayrıca Rusya’ya karşı Avrupa yaptırımlarının asılsız olduğunu belirterek, Fransız Enstitüleri ve Avrupa Birliğinde Fransız delegasyonunun desteğini istedi.

Marine Le Pen ise, Rusya ve Fransa’nın, barışa tehdit olan küresel sorunlar ile mücadele için birleşmeleri gerektiğini kaydetti. Le Pen, bu iki çağrının üstesinde gelmek için Rusya ve Fransa’nın ortak ilişkiler kurması gerektiğini belirtti.

Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, Marine Le Pen’i ODKB (Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü) Parlamenterler Meclisi çalışmalarına davet etti.

Marine Le Pen Kremlin’de, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Putin, Rusya’nın, Fransa ile ilişkilerine büyük önem verdiğini, bu ülkede cumhurbaşkanı seçimlerini etkilemek istemediğini ancak tüm siyasi güçlerin temsilcileri ile iletişim kurabileceğini belirtti. Marine Le Pen ise Rusya ve Fransa’nın terörle mücadele adına istihbarat bilgilerini iki ülke arasında paylaşması gerektiğini söyledi. Le Pen, Putin ile yaptığı görüşmede Moskova ve Paris’in çok ciddi bir tehdit olan uluslararası terörizm ile gerçekten mücadele eden güçler arasında olduklarını kaydetti. Le Pen, “Bu sadece büyük bir saldırı değil, dağınık, düzensiz saldırılar da var. Ayrıca, biliyorsunuz birkaç gün önce İngiltere’de korkunç bir olay oldu. Ve bana göre ülkelerimizin istihbarat servislerinin arasında bilgi alışverişinin son derece yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 22:50

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0