Kosovalılar Türk Partisinin İftarında Buluştu

Kosova Meclisi’nde Kosova Türklerini temsil eden Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) tarafından tarihi Prizren’de iftar programı düzenlendi.KDTP Genel Başkanı görevine yeniden seçilen Mahir Yağcılar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen gecede,...

Kosovalılar Türk Partisinin İftarında Buluştu
banner98
Kosova Meclisi’nde Kosova Türklerini temsil eden Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) tarafından tarihi Prizren’de iftar programı düzenlendi.
KDTP Genel Başkanı görevine yeniden seçilen Mahir Yağcılar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen gecede, bir arada olmanın mutluluğu yaşandı. Büyük katılım ile gerçekleşen geleneksel iftar programına, Kosova kurum ile kuruluş temsilcileri olduğu gibi Türkiye’nin Kosova’daki kurum ile kuruluş temsilcileri ve bin 500’ün üzerinde partili ve vatandaş katıldı.
KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar yaptığı açıklamada, iftar programını parti olarak geleneksel hale getirdiklerini, “Amacımız bir araya gelmek, buluşmak, aramızda bazı konuları görüşmektir. Diğer taraftan parti olarak bu iftarlar dışında çeşitli etkinliklerde buluşuyoruz. Halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi. Ramazanları hem bir dini görev olarak idrak ettiklerini, diğer taraftan bu gelenekleri diğer nesillere taşıdıklarını kaydeden Bakan Mahir Yağcılar, “Bizler de Ramazanlar vesilesiyle ve diğer gelenek ve göreneklerimiz sayesinde ayakta kaldık, dilimizi koruduk, dini değerlerimizi koruduk. Bizler de genç yöneticiler olarak bu gelenekleri gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.
Coşku içerisinde geçen iftar yemeğinde ilahiler programı da icra edildi.
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2015, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0