Kosovalılar Ramazan Bayramı’nı Coşku İçinde Karşıladı

Mübarek Ramazan ayını oruç, ibadet ve dualarla uğurlayan Kosovalı Müslümanlar, Ramazan Bayramı’nı da coşkuyla karşıladı.Ramazan Bayramı, Kosova’da bu yıl da coşkuyla kutlandı. Kosovalı Müslümanlar bayram namazı için camilere akın...

Kosovalılar Ramazan Bayramı’nı Coşku İçinde Karşıladı
banner98
Mübarek Ramazan ayını oruç, ibadet ve dualarla uğurlayan Kosovalı Müslümanlar, Ramazan Bayramı’nı da coşkuyla karşıladı.
Ramazan Bayramı, Kosova’da bu yıl da coşkuyla kutlandı. Kosovalı Müslümanlar bayram namazı için camilere akın etti. Camilerin içine sığmayınca müminler bayram namazını cami avluları ile trafiğe kapatılan yollarda kıldı. Ramazan Bayramı dolayısıyla yapılan kutlamaların merkezi, başkent Priştine’de Osmanlı döneminden kalma Fatih Sultan Mehmet Camii oldu. TİKA tarafından 2010 yılında restore edilen Fatih Camii’nde huşu içinde kılınan namaza çok sayıda mümin katıldı. Namaz öncesi ve sonrasında Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tërnava tarafından okunan hutbede, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi, kin ve nefret duygularından uzak durulması gereğine vurgu yapıldı. Kosova Müftüsü Tërnava, Kosova İslam Birliği’nin her çeşit aşırıcılığa ve dünyanın birçok ülkesinde yaşanan teröre karşı olduğunu belirterek, radikal İslam’a karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Barış, bereket, dayanışma ve hoşgörü dualarına katılan Kosovalılar, huşu içinde kılınan namazın ardından birbirlerinin bayramını kutladı.
Namaza katılan Kosovalılar’dan Arzen Morina, tüm Müslümanlar’ın bayramını kutlayarak, bayramın herkese sağlık ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu. Abdülsamet Hoksha da, mübarek Ramazan ayını geride bıraktıklarını belirterek, tüm Müslümanların Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Fehmi Mehmeti de, “Görüyorsunuz büyük bir coşku ve sevinç var. Bu büyülü bir atmosfer. Herkesin bayramını kutluyorum” dedi.
Rustem Avdiu, bayramın getirdiği sevincin çok büyük olduğunu belirterek, Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diledi. Orhan Türbedar da, mübarek Ramazan ayını getirdiği bereketi ile birlikte uğurladıklarını, büyük bir coşkuyla Ramazan Bayramı’nı karşıladıklarını vurgulayarak, Türk ve Kosova haklarının bayramını kutladı.
Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2015, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0