Kosovalı Öğrencilerden Hayatını Kaybeden Madencilere Şiir

Türkiye'yi yasa boğan Soma maden faciası, Kosovalıları da derinden üzdü. Kosovalı liderler, başsağlığı mesajları ve Türk ulusu ile hayatını kaybeden madenci yakınlarının acılarını paylaşırken, Kosovalı Türk öğrencileri de duydukları...

Kosovalı Öğrencilerden Hayatını Kaybeden Madencilere Şiir
banner98
Türkiye'yi yasa boğan Soma maden faciası, Kosovalıları da derinden üzdü. Kosovalı liderler, başsağlığı mesajları ve Türk ulusu ile hayatını kaybeden madenci yakınlarının acılarını paylaşırken, Kosovalı Türk öğrencileri de duydukları üzüntüyü şiirlere döktü.
Kosova’nın başkenti Priştine’de Türkçe eğitimin yapıldığı tek ilköğretim okulu konumundaki Elena Gjika İlköğretim Okulu 9’uncu sınıf öğrencileri, program düzenleyerek Soma madencilerini andı.
Programa, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un memleketi olan Kosova’nın batısındaki İpek şehrinde düzenlenen ‘İpek Şiir Akşamları’ programına İstanbullu şair Hüseyin Akın, İpek Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Nustafa Altuğ ve okulun müdür yardımcısı Daut Hamolar ile öğretmenler katıldı.
Program, hayatını kaybeden Soma madencilerinin anısına saygı duruşuyla başladı. Ardından da 9’uncu sınıf öğrencisi İrem Kasap’ın ‘Bir Kömüre Bir Ömür’ şiiri ile devam etti.
Şiirden duygulanan konuk şair, Soma faciası nedeniyle yaşanan acının burada yankı bulmuş olmasının Türkiye'de bu acıyı yaşayanların yalnız olmadıklarını gösterdiğini belirtti. "Kalplerin ve kafaların birleştiği an, millet oluruz. Ne zaman ki kalpler ve kafalarımız ortak mesajın iletilmesinde birleşiyor o zaman kenetleniyoruz" diye konuşan Hüseyin Akın, öğrencilerin her şeyden önce üretici olmaları temennisinde bulundu.
Program, öğrenciler ve şair Akın’ın şiirleriyle sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2014, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0