Kosova’da Gazze’ye Destek Gösterisi

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kosova’nın Prizren kentinde Cuma namazının ardından İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar protesto edilirken, gösteriye katılan yüzlerce kişi Gazze’ye destek ve dayanışma içinde olduğunu belirtti.Prizren...

Kosova’da Gazze’ye Destek Gösterisi
banner98
Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kosova’nın Prizren kentinde Cuma namazının ardından İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar protesto edilirken, gösteriye katılan yüzlerce kişi Gazze’ye destek ve dayanışma içinde olduğunu belirtti.
Prizren Gençleri tarafından düzenlenen ‘Prizren Duyarsız Kalma Filistin’e Destek Ver’ başlıklı gösteride, Prizren ve Kosova halkının her zaman Filistin devleti ve Filistin halkının yanında olduğu ifade edildi. Prizren’in tarihi Şadırvan meydanında düzenlenen gösteride Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar, milletvekilleri ve dernek başkanları ile çeşitli kuruluş temsilcilerinin katıldığı yüzlerce kişi İsrail’i protesto etti.
Destek mitinginde okunan bildiride, “Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimizin yalnız olmadığını göstermek istiyoruz. Biz de savaşı ve katliamları yaşamış bir toplum olarak, onların acılarını paylaşmak istiyoruz. Tek temennimiz, bu saldırıların ve insan katliamlarının en kısa zamanda durdurulması, dünyanın barışa ve huzura kavuşması için dua etmek ve bunun için en azından ellerimizi açıp Rabbimize dua edebiliriz” ifadelerine yer verildi.
“Filistin Halkı Yalnız Değildir” pankartları açan göstericiler, İsrail ordusundan Gazze halkına yönelik başlattığı operasyonları durdurmalarını istedi.
Prizren Gençleri adına konuşan Ertan Simitçi, Gazze’de yapılan katliam ve zulümlerden dolayı Filistin halkının yanında olduklarını, ayrıca saflarının nerede olduğunu belirtmek amacıyla Cuma namazının ardından toplandıklarını kaydetti. Simitçi, “Kosova’nın da savaştan yeni çıkmış bir ülke olarak, katliam ve zulümlerin ne olduğunu bilen bir halk olarak bir nebze de olsa dünyaya duyarlılığımızı dile getirmek ve Filistin halkına destek vermek için bir araya geldik” diye belirtti.
KDTP Genel Başkanı ve milletvekili Mahir Yağcılar da yaptığı açıklamada, Filistin’deki gelişmeleri üzüntüyle takip ettiklerini ve İsrail’in saldırılarını kınadıklarını belirterek, “Savaş hiçbir şeyi yerine getirmez. Sadece daha fazla acı, daha fazla üzüntü getirir. Dolayısıyla biz dünyanın her yerinde olduğu gibi Filistin'de de barışın olmasını istiyoruz. Bu vesileyle İsrail’in yaptıklarını kınıyoruz” dedi.
Gösterinin sonunda Gazze halkı için dualar okundu.
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0