İtalya’da Öğrenciler Yeni Eğitim Yasasını Protesto Etti

İtalya’da öğrenciler Matteo Renzi hükümetinin yeni eğitim yasası ve yasanın öngördüğü bütçe kesintilerini protesto etti.İtalyan hükümetinin eğitim ve iş alanlarındaki reformlarını protesto eden öğrenciler Milano’nun Cairoli Meydanı’ndan...

İtalya’da Öğrenciler Yeni Eğitim Yasasını Protesto Etti
banner98
İtalya’da öğrenciler Matteo Renzi hükümetinin yeni eğitim yasası ve yasanın öngördüğü bütçe kesintilerini protesto etti.
İtalyan hükümetinin eğitim ve iş alanlarındaki reformlarını protesto eden öğrenciler Milano’nun Cairoli Meydanı’ndan yürümeye başladı. Kısa zamanda protesto gösterilerine dönüşen yürüyüşte yaklaşık 3 bin öğrenci güzergâhları üzerinde bulunan ve özel bir üniversite olan Katolik Üniversitesi’nin önüne gübre döktü. İtalyan yönetmen Paolo Sorrentino’nun Yabancı Film Oscar’ı kazandığı "Muhteşem Güzellik" filmine atıfla "Muhteşem güzellik biziz" sloganları atan öğrenciler zaman zaman güvenlik güçleriyle tartıştı. Daha sonra Lombardiya Bölgesel Eğitim Kurumu’nu bir süreliğine işgal eden öğrencileri kurum yetkilisi kabul etti.
Protestoya öncülük eden "Rete della conoscieza" öğrenci birliği üyesi Andrea Torti, "Bugün ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri Milli Eğitim Bakanı Stefania Gianni’nin hazırladığı reform yasalarının kaldırılması için meydanlara indi. Biz, eğitim reformlarının öğrenciler tarafından yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Özel okullara, şirket okullarına karşıyız ve reform yasaları hakkında hükümetle diyaloğa girmeyeceğiz. Renzi Hükümeti sadece laf üretiyor, eski hükümetlerden farklı bir çözüm önermiyor ve eğitim bütçesinden kesinti yapılıyor" şeklinde konuştu. Hukuk fakültesi öğrencisi Francesco Landini ise, "Bugün İtalya’da öğrenciler Renzi-Giannini reformlarına hayır demek için meydanlara indi. Bu reformlar eğitim kurumlarını birer şirkete dönüştürmek istiyor. Milli Eğitim Bakanı kamu okullarında yer olmadığını söylüyor ve özel okulların finanse edilmesi gerektiği söylüyor. Bu utanç verici bir durum. Biz kamu okullarının finanse edilmesini ve herkese ücretsiz eğitim hakkı tanınmasını savunuyoruz" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0