Humus Valisi: Can Kayıplarımız Var

İdlip'te sivillere yönelik kimyasal silah kullanılmasının ardından ABD'nin Suriye'nin Şaryat hava üssüne yönelik Tomahawk füzeleriyle gerçekleştirdiği saldırının şoku sürüyor.

Humus Valisi: Can Kayıplarımız Var
banner98

 

Humus Valisi Talal Al Barazi," Yaralıların tahliye işlemleri sürüyor ve şimdi hasarın boyutunu tahmin etmek için henüz erken. Hedeflenen hava üssünde can kayıpları var, ancak büyük miktarda fiziki hasar var." dedi.
Suriye askeri kaynakları, Tuğgeneral İsa Halil İbrahim'in de aralarında bulunduğu üs içinde görevli 6 üst düzey komutanın öldüğünü, 14 savaş uçağının da imha edildiğini duyurdu.

Suudi Arabistan ve İsrail'den destek

Bu arada Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, üssün kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.Suudi Arabistan da ABD'nin saldırısına tam destek verildiğini belirten bir açıklama yaptı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'de bir hava üssünü vurma kararına 'tam destek' verdiklerini bildirdi.

Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, "Başkan Trump kimyasal silahların kullanılması ve yayılmasını tolere etmeyeceği yönünde hem söz hem eylem olarak güçlü ve net bir mesaj gönderdi. İsrail, Başkan Trump'ın bu kararına tam destek vermekte ve Esad rejiminin korkunç eylemlerine karşı verilen bu kararlılık mesajının sadece Şam'da değil, aynı zamanda Tahran'da, (Kuzey Kore'nin başkenti) Pyongyang'da ve diğer yerlerde de yankılanmasını ümit etmektedir" ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0