Hacıların Arafat’a Gece İntikalleri Yapıldı

Mekke-i Mükerreme’de bulunan hacı adaylarının yüzde 90’ı gece yarısı otobüslerle Arafat Ovası’na çıkarıldı. Sabah namazından sonra da çıkışlar devam edecek.Özellikle yoğun hacı kafilesi bulunan Türkiye, Irak, İran, Endonezya,...

Hacıların Arafat’a Gece İntikalleri Yapıldı
banner98
Mekke-i Mükerreme’de bulunan hacı adaylarının yüzde 90’ı gece yarısı otobüslerle Arafat Ovası’na çıkarıldı. Sabah namazından sonra da çıkışlar devam edecek.
Özellikle yoğun hacı kafilesi bulunan Türkiye, Irak, İran, Endonezya, Pakistan, Hindistan, Malezya gibi ülkelerin hacı adayları akşam namazından sonra ihrama sokularak Arafat’a çıkarılmaya başlandı. Gece yarısı da devam eden intikallerde her ülkenin hacıları kendilerine tahsis edilen yollardan, kendileri için kurulan çadır bölgelerine ulaştırılıyor. Kafileler halinde yüksek çadırlara ve zemini halı döşeli alanlara alınan hacı adayları sabah namazının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dua ve irşat programını dinlemeye başlıyorlar.
Körfez ve Arap ülkelerinden gelen hacılar ise genellikle sabah saatlerinde Arafat yoluna düşüyorlar. Münferid olarak gelenler de, bölgeye hareket eden otobüsler ve minibüslere binerek haccın en önemli farzını yerine getirmeye gidiyorlar. Arafat’a girmek için Suudi Hac Bakanlığı’nın verdiği stikirlerden araçlarda bulunması gerekiyor.
En duygulu yolculuğa çıkan hacı adayları, yolda bol bol telbiye getiriyor. Lebbeyk, Allahümme Lebbeyk (geldim Allahım, huzuruna geldim) nidalarıyla yol alan hacılar, büyük bir huşu içerisinde dua ve ibadetlerini yerine getiriyorlar.
Küçük hacılar ve aileleri de bu unutulmaz an için önemli hazırlıklar yapıyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı düzenlediği Kur’an ı Kerim tilavet ve dua programı ile Arafat vakfesinin dolu dolu geçmesini sağlıyor. Bu yıl Kabe’yi genişletme çalışmaları sebebiyle, ülkelere tanınan binde 1 kotasının yüzde 20 daha azaltılması ve vizesi gelenlerin Harem sınırlarına alınmaması sebebiyle Mekke-i Mükerreme’de trafik sıkışıklığı olmaması dikkat çekiyor.
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2014, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0