Fransa'da Yaşayan Keldaniler Irak'taki Katliamları Protesto Etti

Fransa’da yaşayan Keldaniler, Irak'ın Musul ve diğer kentlerindeki Keldanilerin ve diğer azınlıkların IŞİD militanları tarafından katliama uğramasına Fransa’nın dikkatini çekmek için başkent Paris ve Marsilya’da gösteri düzenledi....

Fransa'da Yaşayan Keldaniler Irak'taki Katliamları Protesto Etti
banner98
Fransa’da yaşayan Keldaniler, Irak'ın Musul ve diğer kentlerindeki Keldanilerin ve diğer azınlıkların IŞİD militanları tarafından katliama uğramasına Fransa’nın dikkatini çekmek için başkent Paris ve Marsilya’da gösteri düzenledi. Fransa Ulusal Meclisi önünde toplanan 300'e yakın Keldani, Irak’ta IŞİD tarafından yapılan katliamlara Fransa’nın sessiz kalmaması isteğinde bulundu.
Keldani heyeti, Fransa’daki Keldani dernekleri tarafından organize edilen protesto gösterilerinde, Irak’taki Keldani toplumuna yapılan baskı ve katliamın durdurulması ve Keldanilerin yaşadıkları topraklardan göçe zorlanmasının bir an evvel engellenmesi için Fransız hükümetinden yardım istedi. Heyet, Fransa Ulusal Meclisi’nde bir grup parlamenter tarafından kabul edilirken, Keldanilerin bu haklı isteklerini destekleyen UMP Milletvekili Claude Goasguen, Valerie Boyer ile Sosyalist Parti Milletvekili Henri Jibrayel, bizzat gösteri alanına gelerek Keldanilerin isteği doğrultusunda çalışma başlatılacağı vaadinde bulundu.
Başkent Paris’in banliyösü Sarcelles'in Belediye Başkanı François Pupponi, Irak’taki Keldani katliamı ve sürgünün durdurulması için toplanan Keldanilere destek vermek üzere gösteri alanında hazır bulundu. Gösteriye katılan yaklaşık 300 Keldani ve Fransız, Musul’da ve Irak’ın diğer kentlerinde hayatını kaybeden Keldaniler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.
Keldani gençlerin ellerinde taşıdıkları Keldani ve Fransız bayraklarını yere serip üzerine yatarak Irak’ta, Suriye’de IŞİD militanlarının masum halkı nasıl katlettiğini temsili olarak göstermesi ise ilginç görüntülere sahne oldu. Keldani din adamları da katliamlarda hayatını kaybeden Keldaniler ve diğerleri için dua etti. Göstericiler sık sık, "Bugün bize,yarın size" sloganları atarak, Batı Avrupa’da benzeri katliamların olmaması için Irak ve Suriye’deki katliamların durdurulmasını istediler.
Irak’da Saddam döneminde 1 milyon Keldani ve Süryani yaşadığını, bu sayının şimdilerde 400 bine düştüğünü belirten Keldani göstericiler, bölgede yaşayan Hristiyanları temizleme operasyonu yapıldığını, o bölgede 6 asırdır yaşayan Keldani ve Süryanilerin zorla göçe zorlandıklarını dile getirdi. Gösteri sırasında okunan açıklamalarda "Musul ve diğer kentlerde insanlık katlediliyor. Ama insan hakları kuruluşları seyrediyor. Biz Keldaniler çok bir şey istemiyoruz. Irak’ta, Musul’da yaşayan kardeşlerimiz, yakınlarımız için adalet istiyoruz. İnsanlara yaşama hakkının tanınmasını istiyoruz. Zor durumda kalan, malını değil yalnız canını kurtarıp komşu ülkelere sığınan kardeşlerimize kapılarını açan, yaralarını saran başta Türkiye olmak üzere bu hassasiyeti gösteren ülkelere teşekkür ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0