Eski Sovyet Liderlerinin Anıtları Yeniden Dikilecek!

Rusya’nın başkenti Moskova’da eski Sovyet liderlerinin anıtları ve hatıra panoları yapılacak.

 Eski Sovyet Liderlerinin Anıtları Yeniden Dikilecek!
banner98
Rusya’nın başkenti Moskova’da eski Sovyet liderlerinin anıtları ve hatıra panoları yapılacak.

Eski SSCB lideri Leonid Brejnev’in Moskova’da yaşadığı evinin yapılan panonun açılış törenine katılan Moskova Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Sergey Kapkov, Josef Stalin dışında tüm eski Sovyet liderlerinin anıtı ve hatıra panolarını yapacaklarını açıkladı. Kapkov, “Stalin’le ilgili henüz böyle bir planımız yok. Onun zaten Kızıl Meydan’da mezarında anıtı var.” dedi.

Daha önce, SSCB ve Rus Halk Sanatçısı İosif Kobzon da Stalin’in Moskova’da anıtının yapılması önermişti. Kobzon ayrıca iç istihbarat kurumu FSB’in önündeki Lubyanka Meydanı’na Sovyet gizli servisi KGB’in kurucusu Feliks Dzerjinski’nin anıtının yeniden dikilmesini önermişti.
1917-1991 yıllarında varlığını sürdüren SSCB’i sırasıyla Vladimir Lenin, Stalin, Nikita Kruşçev, Brejnev, Konstantin Çernenko, Yuri Andropov ve Mihail Gorbaçov yönetmişti.

‘STALİN’İN OLİVER CROMWELL’DEN FARKI YOK’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel olarak düzenlediği yıllık basın toplantısında Josef Stalin’i 17. yüzyılda yaşayan İngiliz Devlet Koruyucu Lord’u Oliver Cromwell’den farkı olmadığını söylemişti. Putin, “Cromwell’in Stalin’den ne farkı var? Hiçbir farkı yok. Bizim politik kuruluşlarımızdaki Liberal kanat temsilcilerinin gözünde o da (Cromwell) kanlı bir diktatör. İngiltere tarihinde çok önemli bir rol oynadı. Onun anıtı duruyor ve kimse de yerinden sökmüyor.” dedi. Konuşmasında Putin, Stalin’in kaldırılan heykelinin tekrar Moskova’da dikilebileceğini belirtmişti.

İngiliz Devlet Yönetimini Krallıktan Cumhuriyete çeviren İngiliz Siyasetçi Oliver Cromwell, özellikle 1649 yılında İrlanda’yı işgali sırasında binlerce insanın ölümüne neden olmuştu.
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0