Erdoğan: “türkiye Teröre Destek Veren, Göz Yuman Bir Ülke Değil, Bilakis Teröre Karşı En Etkili Mücadeleyi Veren Ülkedir”

BM Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye teröre destek veren, göz yuman bir ülke değil, bilakis teröre karşı en etkili mücadeleyi veren ülkedir” dedi.Türkiye’nin Ortadoğu’da herkese kucak açtığını belirten...

Erdoğan: “türkiye Teröre Destek Veren, Göz Yuman Bir Ülke Değil, Bilakis Teröre Karşı En Etkili Mücadeleyi Veren Ülkedir”
banner98
BM Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye teröre destek veren, göz yuman bir ülke değil, bilakis teröre karşı en etkili mücadeleyi veren ülkedir” dedi.
Türkiye’nin Ortadoğu’da herkese kucak açtığını belirten Erdoğan, “Şimdi soruyorum. Zengin ve güçlü Avrupa ülkeleri sadece 130 bin Suriyeliyi kabul etmiş durumda. Bakın 130 bin Avrupa’da, sadece benim ülkemde bir buçuk milyon. Ve bunun dışında 2 buçuk milyon diğer ülkelerde. Suriye krizi giderek bölgesel ve küresel bir sorun haline gelmiştir. Buna insani ve siyasi açıdan ilgisiz kalınması artık mümkün değildir. Gazze’de saldırılarda yaralanan 102 kişiyi ülkemize getirdik. Tedavilerini yapıyoruz. Irak’tan göçen 30 bin Ezidi’ye kucak açan biz olduk. New York’a hareketimizden önce Suriye’den kaçmak zorunda kalan Kürtlere sınırlarını açan ve onlara insani yardım sağlayan da yine biz olduk. Sadece son 5 gün ülkemize giriş yapan Suriyelilerin sayısını 150 bin olarak arkadaşlarım bana bildirdi. 500 yıl önce Avrupa’dan kovulan Musevilere sahip çıktığımız gibi Avrupa içinde Hristiyan toplulukların haklarını tarih boyunca koruduğumuz gibi, bugün de dinlerine, mezheplerine, ırklarına, bakmadan herkese kucak açıyor, yardım eli uzatıyoruz. Gururla ifade etmeliyim ki Türkiye milli gelirinin binde yirmi birini insani yardımlara ayırarak dünyanın en cömert ülkesi oldu” dedi.
Türkiye’nin teröre destek veren bir ülke olmadığına vurgu yapan Erdoğan, “Bütün bunların ötesinde tarihten miras aldığımız tecrübeyle terör, mezhep çatışmaları ve diğer krizlerde hakkı savunan ve tavsiye eden tarafsızlığımızı muhafaza ediyoruz. Burada özellikle vurgulamak isterim ki Türkiye teröre destek veren, göz yuman bir ülke değil, bilakis teröre karşı en etkili mücadeleyi veren ülkedir. Zira terörden çok çekmiş bir ülkeyiz 30 yıldır. Hala çekiyoruz. Türkiye, antisemitizmin, İslamafobinin, her türlü ırkçılığın karşısında olan bir ülkedir. Şahsım antisemitizmin bir insanlık suçu olduğunu ilan eden dünyadaki belki de istisna siyasilerden biridir. Ama aynı şekilde islamafobinin de insanlık suçu olduğunu tüm dünyanın kabul etmesini özellikle vurguluyorum. Kıbrıs’ta çözümü en fazla arzulayan ve çözüm yollarını zorlayan, Azerbaycan topraklarındaki işgalin sona ermesini savunan, Ukrayna başta olmak üzere kriz bölgelerinde toprak bütünlüğüne en güçlü savunan ülke Türkiye’dir. Bölgesel ve küresel barışa her şekilde destek vermeye devam edeceğiz. Dostlarımız için eşsiz bir dost olmayı sürdüreceğiz. Terörün, zalimlerin, katillerin özellikle de çocuk katillerinin karşısında dimdik duracak demokrasi ve refahı daha güçlü, daha güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz. Bu idealler çerçevesinde her ülkeyle yolumuz ortaktır ve güçbirliği yaparız. Esasen insanlığın bugün arzuladığı ortaklıkta işte budur. Bu arada Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için 2015-2016 yıllarında desteklerinizi beklediğimizi ifade ediyor, şimdiden destek veren ülkelere şükranlarımı sunuyorum. 69. Genel Kurulun dünyanın her yerinde kanı, gözyaşını, yoksulluğu ve adaletsizliği giderecek bir sürecin başlangıcının olmasını temenni ediyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0