banner102

Bu ramazanda alnımız secdeye Kudüs için gitsin

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan, "Bu ramazanda alnımız secdeye Kudüs için gitsin. Ellerimiz duaya Kudüs için kalksa, emin olun ümmet Kudüs için birleşebilse, Kudüs yeniden huzur şehri olur." dedi.

 Bu ramazanda alnımız secdeye Kudüs için gitsin
 ENSAR Vakfı Beykoz Şubesi tarafından düzenlenen "Kur'an-ı Anlamaya Doğru (Nebe-Nas) Bilgi Yarışması" ödül töreni, R. Şahin Köktürk Spor Salonu'nda yapıldı.

Ödül töreninde konuşan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Kur'an-ı Kerim ve O'nun mesajlarının iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, Ensar Vakfı'nın bu etkinliğiyle Kutsal Kitap'ın son cüzünün daha iyi öğrenildiğini ve anlaşıldığını ifade etti.

Yarışma sonrasında Beykoz'dan 65 kişinin Kudüs'e gideceğini belirten Erdoğan, yarışmayı kazananları kutladı.

Kudüs'ün İslamiyet'in en kutsal üç mescidinden biri olduğuna işaret eden Erdoğan, "Kudüs, Müslümanlar için o kadar değerli ki Selahattin Eyyubi, bütün İslam'ın ordusunu bir araya getirmek suretiyle orayı fethetmiş. Ondan sonra Selçuklu ecdadımız, Osmanlı ecdadımız Kudüs'ü emniyet içerisinde idare etmiş, zaman zaman zalimlerin eline düştüğü zaman kurtarmış. Kudüs'te yüzyıllar boyunca Müslümanlar, Hristiyanlar, Yahudiler barış içerisinde bizim ecdadımızın idaresinde yaşamışlar." diye konuştu.

"Birleşmiş Milletler kararları hiçe sayıldı"

Osmanlı Devleti'nin ardından Kudüs'te huzur ve barışın tekrar sağlanamadığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsan hakkı diye bir şey tanımayan siyonist bir ideoloji, insan hayatına, kendisinden başkasına saygısı olmayan siyonist bir ideoloji üzerine kurulmuş olan İsrail terör devleti, orada daima terör uygulamış, insanları yok etmeye çalışmış, insanları evlerinden kovmuş, insanların mallarına el koymuş, onların hayatlarını devamlı tehdit etmiş ve orada bir terör düzeni kurmaya çalışmıştır. Şimdi zaman zaman Amerika'nın da desteğiyle gemisini yürüten bu terör devleti, en son Trump yönetiminin yaptığı pervasızlıklarla yeni bir adım daha atmış, dün 59 kardeşimizi şehit etmiştir. Artık Amerika'nın güya kendi önderliğinde kurduğu dünya düzeni bozulmuştur. Birleşmiş Milletler kararları hiçe sayılmıştır. Artık dünyada, üçüncü dünya savaşını konuşmak basit hale gelmiştir. Bir dünya savaşından bahsediliyor. Çünkü dünyada barışı temin etmesi için kurulan sistemler, o sistemi kuranlar tarafından maalesef yıkılmıştır."

"Ellerimiz semaya Kudüs için kalksın"

Bu ramazan ayının Kudüs için yaşanması çağrısını da yapan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu ramazanda alnımız secdeye Kudüs için gitsin. Ellerimiz duaya Kudüs için kalksa, emin olun ümmet Kudüs için birleşebilse, Kudüs yeniden huzur şehri olur. Hem Müslümanlar için hem Hristiyanlar için hem de Yahudiler için. Kudüs'ün kurtuluşu için kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı ve onun üye ülkelerinin liderleri eğer üzerlerine düşeni yapsalar, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye'nin dirayetli, onurlu duruşunu sergileyebilseler, inanın ne Amerika bu pervasızlığı yapar ne Trump yönetimi bu pervasızlığı yapar ne de İsrail'in o terörist askerleri, masum sivillerin üzerine gerçek mermiyle ateş açabilir."

Duanın müminin en büyük silahı olduğunu da vurgulayan Bilal Erdoğan, Gazze-İsrail sınırında şehit olan, yaralanan kişilerin ellerinde silah olmadığına işaret etti. Olaylarda bir İsrail askeri veya vatandaşının zarar görmediğine değinen Erdoğan, "59 Müslüman şehit edilmiş ve 3 bine yakını da yaralanmış durumda. Ramazan çok önemli. Bizler kul olabilirsek, o zaman ümmet olabiliriz. Ümmet olabilirsek, işte o zaman şeytanla el ele vermiş ordular muvaffak olamazlar." dedi.

Dünyada barışı tesis edebilmek için Müslümanların güçlü olması gerektiğini belirten Erdoğan, "Barış dini İslam'ın mensuplarının güçlü olması lazım. Sizlerin çok iyi yetişmeniz lazım ki bu dünyada huzur olsun, barış olsun ve bu zulümler son bulsun ve Kudüs yeniden barışa, huzura kavuşsun." ifadelerini kullandı.

"Suriyeli çocuklar sevindirildi"

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Türkiye genelindeki 170 şubeleriyle çalışmaya aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Geçen hafta Türkiye'nin birçok yerinde faaliyetlerini tamamladıklarına değinen Kader, şöyle konuştu:

"Hatırlarsanız bundan 7 yıl evvel Suriye'de başlayan bir savaş neticesinde oradaki mazlum ve mahzun kardeşlerimiz bizim devletimize ve milletimize sığındılar. Orada yaşayan insanlarımız kimi eşini, çocuğunu, annesini, babasını kaybetmiş. Sene başında Genç Ensar tarafından hazırlanan proje kapsamında yapılan bez bebekler geçtiğimiz ay içerisinde Suriye'de, Azez'de ve El-Bab'ta kurulan kamplardaki çocukların yüzünde bir gülümseme meydana getirebilmek için arkadaşlarımız tarafından bizzat teslim edildi. 8 bin 300 bebekle beraber, meyve suyu, sütü, keki, bisküvisi ve elma şekeriyle çocuklarımız sevindirildi."

Kader, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden çok sayıda Filistinlinin şehit olduğunu da hatırlatarak, Allah'tan kendilerini de şehitlik makamına ulaştırmalarını diledi. Bu kutlu direnişin ayağa kalkacağını vurgulayan Kader, "21. yüzyıl Türkiye'sinde, dünyasında, 'Bu mazlum milletlere sahip çıkan devlet kimdir?' diye soran olursa o devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir." dedi.

Ensar Vakfı Beykoz Şubesi Başkanı Deniz Soytemiz de Kudüs'te yaşanan olaylarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Soytemiz, "İşgalci terörist İsrail ve yandaşlarının da ıslahı mümkünse ıslahını, eğer mümkün değilse kahr-u perişan olmalarını Allah'tan murat ediyorum." dedi.

Soytemiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam coğrafyasının liderliğini üstlendiğini vurgulayarak, kendisine şükran ve dualarını gönderdiğini ifade etti. Hak ile batılın mücadelesinin hep devam edeceğine işaret eden Soytemiz, bu yüzden bilinçli nesiller yetiştirmenin çok önemli olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0