BM, Suudi Arabistan koalisyon güçlerini kara listeye aldı

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri, 2016 yılında 683 çocuğun ölümü ve sakat kalmasına neden olması sebebiyle BM tarafından yıllık utanç listesine alındı. Suudi Arabistan'ın ayrıca 2016 yılında 38 okul ve hastaneye saldırı yaparak tahrip ettiği belirtildi.

BM, Suudi Arabistan koalisyon güçlerini kara listeye aldı
banner98
 Birleşmiş Milletler (BM), Yemen’deki iç savaşta yüzlerce çocuğun ölümüne ve sakat kalmasına yol açarak çocuk haklarını ihlal ettiği için Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerini yıllık utanç listesine aldı. Yemen Husi güçleri, hükümet kuvvetleri ve hükümet yanlısı milisler ile Arap yarımadasındaki El Kaide geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kara listede yer aldı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyine sunduğu raporla birlikte yaptığı açıklamada, kara listenin konuya dikkat çekmenin yanında çocukların trajik acılarına karşı tedbir almayı da öngördüğünü ifade etti.
2016 yılında Suudi Arabistan koalisyonunun başlangıçta kara listeye alınmasına rağmen, körfez ülkelerinden gelen yoğun baskı ve Suudi Arabistan’ın BM’ye yaptığı insani yardım payını kesme tehdidinin ardından önceki BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon tarafından kaldırıldığına işaret edildi. Ban Ki-Moon, Suudi Arabistan koalisyon güçlerinin utanç listesinden kaldırılma kararını "acı ve zor bir karar" olarak tanımlamış ancak yardımın kesilerek Filistin, Güney Sudan ve Suriye’de milyonlarca çocuğun acı çekmesine yol açmaktan kaçınmak için bu kararı aldıklarını söylediği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0