banner102

Beyaz Saray Basın Odası’na Obama Baskını

Beyaz Saray günlük basın brifinginin yapıldığı sırada Basın Odası’na sürpriz bir şekilde gelerek brifingi yarıda kesen ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jay Carney’in görevinden ayrılacağını duyurdu.Kişisel bir...

Beyaz Saray Basın Odası’na Obama Baskını
Beyaz Saray günlük basın brifinginin yapıldığı sırada Basın Odası’na sürpriz bir şekilde gelerek brifingi yarıda kesen ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jay Carney’in görevinden ayrılacağını duyurdu.
Kişisel bir açıklama yapacağını belirten Obama, Jay Carney’in 3 yıldan fazla süredir ifa ettiği Beyaz Saray Basın Sözcülüğü görevini bırakacağını söyledi. Washington’daki en iyi arkadaşlarından birisi olduğunu belirterek Carney’i öven Obama, “Onu çok özleyeceğim. Kendisine, bir arkadaş ve danışman olarak güvenmeye devam edeceğim” diye konuştu.
Carney’in görevini Basın Sözcüsü Başyardımcısı Josh Earnest’in alacağını aktaran Obama, “Josh azimli birisi ve Washington dışında bile ondan kibar birisini bulamazsınız” dedi.
Görevini gelecek ayın ortaları gibi bırakacağını açıklayan Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jay Carney ise, Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra önüne çıkacak seçeneklerin kendisini heyecanlandırdığını belirtirken, hâlihazırda boş olan ABD’nin Moskova Büyükelçiliği koltuğuna oturabileceği söylentilerini reddetti. Carney, “Ailemin beni daha yeni geri kazanmışken bu sonuçtan hoşlanacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2014, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0