banner102

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Kosova Başbakan’ını Türkiye’ye Davet Etti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Priştine temasları çerçevesinde Kosova Başbakanı İsa Mustafa ile bir araya geldi.Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamalarına katılmak üzere 2 günlük ziyaret için Kosova’ya gelen Başbakan Yardımcısı...

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Kosova Başbakan’ını Türkiye’ye Davet Etti
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Priştine temasları çerçevesinde Kosova Başbakanı İsa Mustafa ile bir araya geldi.
Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamalarına katılmak üzere 2 günlük ziyaret için Kosova’ya gelen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Başbakan Mustafa ile iki ülke arasındaki ilişki ve işbirliğin daha ileriye taşınması imkanlarını ele aldı. Kosova başbakanlık binasında gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasında ekonomik, kültür, sağlık ve diğer alanlarda işbirliğin derinleşmesi gereği üzerinde duruldu.
Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kosova Başbakanı ile çok güzel ikili meseleleri ele aldıklarını, Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geldiği noktayı, bundan sonraki ortak projelerin neler olabileceğini, Türkiye’nin Kosova’nın ekonomik kültürel kalkınmasına sunabileceği katkılar ve özellikle ikili ticaret hacmin artırılması için yapılacak çalışmalar üzerinde durduklarını belirtti. Verimli ve faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Sayın Başbakan Türkiye’ye çok gelmiş ve ziyaret etmiş olan birisi, ama henüz başbakan olduktan sonra Türkiye’ye gelmiş değil. Kendisini Türkiye’ye beklediğimizi belirttik, davetiyemizi ilettik. Bundan sonra yapacağımız ortak çalışmalar hakkında da karşılıklı olarak bilgi alış verişinde bulunduk” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin Balkanlar ve dünyaya açılması ile ilgili soruyu yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bunun Türkiye’nin hem ekonomik siyasi istikrarı ile ilgili bir şey olduğunu, hem de aynı zamanda Türkiye’deki vizyon değişikliğinin açık göstergesi olduğunu, hem Balkanlardaki Türkiye’nin ilgisi, alakası ve buraya olan yönelişini yansıttığını kaydetti. Türkiye’nin dünyanın başka yerlerine mesela Afrika’ya da yöneleşinin, bu anlamda Türkiye’nin ekonomik ve siyasi istikrarı ile vizyon değişikliği ve yeni Türkiye perspektifi ile izah edilecek bir şey olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Türkiye önceden kendine kapalı bir ülke idi. Balkanlarda dostlarımız var. Asya’da dostlarımız var. Afrika’da dostlarımız var. Bunları çok bilmezdik. Olduğunu bilirdik de işte buraların, Balkanların yolunun nereden geçtiğini çok fazla bilmezdik. Şimdi Arnavutluk’ta, Kosova’da, Bosna Hersek’te ve bu Balkan coğrafyasının her yerindeki kardeşlerimizle tarihi ve kültürel bağlarımız olan kardeşlerimizle çok yakın bir ilişkiye geçebiliyoruz. Örnek olsun diye söylüyorum. TİKA’nın sadece Kosova’da 600’e yakın projesi var. Bu projeler vasıtasıyla Türkiye buradaki kardeşlerimizin meselelerine yakinen sahip çıktığını ifade etmiş oluyor. Yıkılmış, harap olmuş, ortadan kalkmış, silinmeye yüz tutmuş olan bu kültürel mirasımızı bir taraftan da canlandırıyoruz. Hem ecdadın izini sürüyoruz, aynı zamanda buradaki dostlarımızla,kardeşlerimizle, Arnavut ve Türk kardeşlerimizle birlikte onların ekonomik kalkınmasına verdiğimiz desteklerle birlikte de bir ortak gelecek inşa ediyoruz” dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a temaslarında Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç eşlik ediyor.
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0