Başbakan Yardımcısı İşler, Karadağlı Mevkidaşı Husoviç İle Görüştü

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Karadağ’ın başkenti Podgorica’daki temasları kapsamında Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç ile görüştü.Villa Gorica’da gerçekleştirilen görüşme, kısa bir süre görüntü alınmasının...

Başbakan Yardımcısı İşler, Karadağlı Mevkidaşı Husoviç İle Görüştü
banner98
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Karadağ’ın başkenti Podgorica’daki temasları kapsamında Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç ile görüştü.
Villa Gorica’da gerçekleştirilen görüşme, kısa bir süre görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak devam etti. İşler, görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Karadağ’ı tanıyan ilk ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyleyerek, o günden beri de iki ülkenin çok güzel ilişkiler geliştirdiğini ifade etti. İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin çok güzel seyretmekte olduğuna değinen İşler, 2009 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Karadağ’ı ziyaret ettiğini, bu ülkeden de cumhurbaşkanlığı düzeyinde Türkiye’ye birkaç defa ziyaretler gerçekleştirildiğini anlattı. Üst düzey ziyaretlerin de karşılıklı olarak devam etmekte olduğunu, 1 ay önce Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de Karadağ’ı ziyaret ettiğini hatırlatan İşler, önümüzdeki aylarda da yine birkaç bakanın ve kurum başkanının ziyaretleri olacağını belirtti.
İki ülke arasında tarihdaşlık ve kültürdaşlık söz konusu olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı İşler, “Aynı zamanda, Türkiye’de Karadağ kökenli pek çok vatandaşımız bulunmakta ve onların buradaki akrabaları bulunmakta. Gerek bizim Karadağ kökenli vatandaşlarımız, gerekse onların buradaki akrabaları da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde köprü rolü üstlenmektedir” dedi.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin günden güne geliştiğini ancak buna rağmen mevcut rakamların tatmin edici olmadığını belirterek, Türk iş adamlarının burada yatırım yapmalarını hükümet olarak desteklediklerini söyledi. İşler, önümüzdeki dönemde her alandaki ilişkilerin çok daha güçleneceğini ve güçlenerek artacağını düşündüğünü dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0