banner101

Anadolu Yıldızı-2015 nefes kesti

Dün Ege Denizi’nin uluslararası sularında başlayan Anadolu Yıldızı-2015 Arama Kurtarma tatbikatı, 12 ülkeden 25’i yabancı 73 gözlemcinin katılımıyla İzmir Menemen Dumanlı Dağı mevkiinde devam etti.

Anadolu Yıldızı-2015 nefes kesti
 Hava Eğitim Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri, Jandarma Genel ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezinin katılımıyla, uluslararası uydu yardımlı arama kurtarma sistemi kullanılarak icra edilecek olan Anadolu Yıldızı - 2015 Arama Kurtarma Tatbikatı, İzmir’in Menemen ilçesi Dumanlı Dağ mevkiinde devam etti.

OPERASYON HAVADAN YÜRÜTÜLDÜ

İlk aşaması Ege Denizi’nin uluslararası sularında başarıyla tamamlanan tatbikatın 2. aşamasında ise kaybolan dağcılar için harekete geçildi. Jandarma Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’ne ihbarın gelmesinin ardından arama kurtarma operasyonuna başlayan ekipler, senaryo gereği karadan müdahalenin yetersiz olması nedeniyle kurtarma faaliyetini havadan yürüttü. Tatbikatın bu safhasına; Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 1 arama kurtarma helikopteri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 1 arama kurtarma uçağı ve 2 arama kurtarma helikopteri, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan da 1 Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) dağcılık timi ile 1 arama kurtarma helikopteri katıldı. Senaryo gereği 5’i ağır yaralı olmak üzere 10 dağcıya ulaşan ekipler, yaralıları kurtarıp Ege Üniversitesi Hastanesi’ne nakletti.

“BAŞARIYLA TAMAMLANDI”

Tatbikatın kapanış konuşmasını yapan Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin, tatbikata katılan unsurların koordine ve muhabere imkanlarının denenmesi nedeniyle önemli olduğunu ifade ederek, tatbikatın fiili aşamasının başarılı tamamlandığını söyledi.

Anadolu Yıldızı - 2015 Arama Kurtarma Tatbikatı, 8 Mayıs Cuma günü yabancı gözlemciler için gerçekleştirilecek kültür turuyla sona ermiş olacak. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0