banner101

AIR RACE GERİ DÖNDÜ: BONHOMME ESKİ RAKİBİNİ ALT ETTİ!

Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası, üç yıllık aradan sonra Abu Dabi'de yapıldı.

AIR RACE GERİ DÖNDÜ: BONHOMME ESKİ RAKİBİNİ ALT ETTİ!
Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası, üç yıllık aradan sonra Abu Dabi'de yapıldı.
İngiltere'den Paul Bonhomme, sezon açılışının kıran kırana finalinde sergilediği muhteşem performansla ezeli rakibi Avusturyalı Hannes Arch'ın önünde birinci oldu. Yarışta Kanadalı Pete McLeod da üçüncülüğü elde etti. Son şampiyon, Basra Körfezi'nin turkuvaz sularında yapılan yüksek hızlı, düşük irtifalı yarışın sondan bir önceki raundunda hem kariyerinde ilk defa podyuma çıkan azimli McLeod'un hem de eski rakibi Arch'ın arkasında kaldıysa da son rauntta onlardan neredeyse iki saniye hızlı uçmayı başardı ve 56.439 saniyeyle günün en iyi derecesini elde etti. Yaver Holding’in sponsorluğunu üstlendiği Arch ise 57.776 saniyeyle onun hemen ardında ikinci oldu. Bu, dünyanın en hızlı motor sporları serisinin 2014 sezonuna yaraşan heyecan dolu bir başlangıç oldu.
2009 ve 2010 şampiyonalarını Arch'ın önünde kazanan Bonhomme, “Üzerimde büyük bir baskı vardı ve buraya geri dönmek için büyük çaba sarf etmem gerekti" dedi.
Her iki pilotun da 12 pilot için standartlaştırılmış motorların kullanılmasını şart koşan kural değişikliklerinin rekabeti artıracağı endişelerinin ise yersiz olmadığı ortaya çıktı. Cuma günü düzenlenen sıralama yarışını McLeod, Avustralya'dan Matt Hall, İngiltere'den Nigel Lamb ve Çek Cumhuriyeti'nden Marin Sonka birbirlerinden bir saniyeden az aralarla tamamladılar.
Tüm dünyada ilgiyle takip edilen ve daha önce 2006 ve 2007 yıllarında İstanbul’da Haliç’te düzenlenen serinin yıl içinde gerçekleştirilecek diğer yarışları heyecanla bekleniyor. Red Bull Air Race Abu Dabi sonuçları şöyle:
1. Paul Bonhomme (İngiltere), 2. Hannes Arch (Avusturya), 3. Pete McLeod (Kanada), 4. Matt Hall (Avustralya), 5. Nigel Lamb (İngiltere), 6. Matthias Dolderer (Almanya), 7. Martin Sonka (Çek Cumhuriyeti), 8. Nicolas Ivanoff (Fransa), 9. Yoshihide Muroya (Japonya), 10. Peter Besenyei (Macaristan), 11. Kirby Chambliss (ABD), 12. Michael Goulian (AND).
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0