Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan Macaristan’da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı tarafından düzenlenen "Budapeşte Demografi Forumu" toplantısına katıldı.Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen forumda sunum yapan Bakan...

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan Macaristan’da
banner98
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı tarafından düzenlenen "Budapeşte Demografi Forumu" toplantısına katıldı.
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen forumda sunum yapan Bakan Ayşen Gürcan konferansın düzenlendiği Millenaris Konferans Merkezi’nde Macaristan İnsan Kaynakları Bakanı Zoltan Balog ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. Bu görüşmenin ardından Budapeşte’de hizmet veren Yunus Emre Enstitüsü’nde Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya gelen Bakan Gürcan, Türk vatandaşlarının sorunlarını dinledi. Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı tarafından düzenlenen toplantıya, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Orta-Avrupa Temsilcisi Suat Karakuş, MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, TİKA Macaristan Koordinatörü Pınar Özcan, Macar-Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Ağaoğlu olmak üzere kalabalık bir Türk topluluğu iştirak etti. Bakan Gürcan, bakan olarak ilk kez yabancı bir ülkeye ziyaretini Macaristan’a yaptığını belirterek, ‘‘Benim ilk Bakan olarak ilk yurt dışı seyahatim Macaristan’a tevafuk etti. Bununda ayrı bir anlamı vardır kuşkusuz, belki de son olacak onu da bilmiyorum ama’’ dedi.
Toplantıda Macaristan’da yaşayan Türklerin sorunlarını ve isteklerini dinleyen Bakan Ayşen Gürcan, İHA muhabirine da açıklamada bulundu. Bakan Gürcan, aile politikaları üzerine ve Avrupa nüfusunun yaşlılığı üzerine bakanlar düzeyinde düzenlenen bir foruma katılmak için Budapeşte’ye geldiğini, sunumunu yaptıktan sonra ikili görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Bakan Gürcan, Türkiye’nin güzel bir seçim geçirdiğini söyleyerek, ‘‘Demokratik bir seçimdi ve çok güzel sonuçlar da oldu. Bundan sonra olacak hükümet çok güçlü bir hükümet olacak. Her kim görev alırsa en iyi hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum ve bu noktada da müsterihim. Ben görev verildiği sürece buradayım ama seçimle gelmiş hükümetin üyesi olmak bana gurur veriyor. Takdir büyüklerimizin’’ diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 07:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0